Дванадесетата генерация iPhone e вече факт, а в мрежата можем

...
Дванадесетата генерация iPhone e вече факт, а в мрежата можем
Коментари Харесай

Големите плюсове и минуси на новия iPhone 12

Дванадесетата генерация iPhone e към този момент факт, а в мрежата можем да открием както огромни хвалебствия, по този начин и напълно резонни недоволства от почитателите на Apple.
 iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max и това ли са най-хубавите смарт телефони на 2020 година
Струва ли си да си купуваме iPhone 12 Pro и Pro Max

Това ли са най-хубавите флагмани на 2020 година

Не можем да отречем, че новият-стар дизайн хваща окото и наподобява много атрактивен, само че също по този начин не можем да скрием, че чакахме някои типични за 2020 година екстри, които отсъстват от флагманите на Apple.

Нека стартираме с позитивното - LiDAR и MagSafe

Присъствието на LiDAR датчик при Pro вариациите на iPhone 12 e нещо, което несъмнено заслужава вниманието на ценителите на нови и новаторски технологии.
 Снимка 500904

Най-просто казано, LiDAR е технология, която разрешава необикновено точно различаване на околната среда посредством премерване на метода и скоростта, с които светлината се отразява в околни обекти и се връща в датчика.

Допреди 10 години LiDAR датчикът струваше към 75 000 $, споделят от Arstechnica, а през днешния ден Apple го внедрява в телефон, струващ 1000 $. Това, единствено по себе си, е достижение, будещо удивление.

В подтекста на iPhone 12 датчикът обезпечава невиждани благоприятни условия за фотоси при слаба светлина, както и прецизна дълбочина на изображенията, с които малко камери могат да се мерят.
 Снимка 500702

Освен това, технологията ни дава опция да се потопим в АR преживявания както в никакъв случай до момента. За момента АR приложенията не са толкоз известни, само че за никого не е загадка, че добавената действителност е бъдещето в доста връзки.

Като оставим LiDAR датчика настрани, на гърба на всичките нови модели iPhone 12 има още нещо забавно - невидими за окото магнити, внедрени под самия панел.

Чрез тях Apple внедрява така наречен MagSafe технология, с помощта на която можем да зареждаме телефона по сходен на Apple Watch метод.
 Снимка 500906

Според известния софтуерен ютюбър Маркъс Браунли, това е може би най-атрактивната екстра на телефона, тъй като отваря прозорец към доста нови благоприятни условия.

Благодарение на магнитите можем да прикрепим какви ли не аксесоари към гърба на телефона, както и да го прикрепяме по-здраво към държачи и док станции.

Браунли твърди, че в границите на идната година всички почитатели на марката ще свикнат с MagSafe толкоз доста, че няма да желаят да употребяват стандартно зарядно с кабел.

Нещата, които не ни харесват - къде са слушалките, зарядното и бързия екран

Като заговорихме за зареждане, е време да споделим и едно от главните недоволства на почитателите - неналичието на адаптор в комплекта, който на всичкото от горната страна е лишен и от слушалки.
 Снимка 500487

Станцията на Apple за MagSafe зареждане коства 40 $, а 20-ватоврият USB-C адаптор - 19 $. Не е болежка за умиране, само че въпреки всичко това е спомагателен разход към по този начин или другояче скъпа джаджа.

Важно е да отбележим, че EarPods и USB-C адапторът бяха понижени с 10 $ след стартирането на iPhone 12.

Другата изненадваща липса при iPhone 12 е честотата на освежаване на екрана, която още веднъж е 60Hz.
 Снимка 500484

Екраните на всичките модели са в действителност страхотни, само че е мъчно да продължим да живеем с тях, в случай че сме имали допир до 120-херцов екран.

Това също не кой знае какъв проблем, само че мнозина се зачудиха от какво е подбуден пропускът, имайки поради, че iPad Pro разполага със 120-херцов екран.

Слуховете в мрежата гласят, че компанията е заложила на 60Hz, с цел да резервира цените на моделите налични, компенсирайки скъпите 5G съставни елементи.
 Снимка 500485

При всички положения е мъчно да приказваме за отчаяние от показаното от Apple, просто тъй като телефоните имат страхотни качества в доста посоки.
 Apple iPhone 12, iPhone 12 mini и всичко за новите модели на компанията
Новите модели iPhone 12 - по-достъпните и компактни телефони на Apple

Най-голямата смяна в дизайн от iPhone X насам

Дали и по какъв начин надвиват над съперниците си с Аndroid - най-вероятно ще научим през идните седмици.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР