Дванадесет милиона избиратели от италианските области Ломбардия и Лацио днес

...
Дванадесет милиона избиратели от италианските области Ломбардия и Лацио днес
Коментари Харесай

Първи тест за управляващата коалиция на Мелони

Дванадесет милиона гласоподаватели от италианските области Ломбардия и Лацио през днешния ден и на следващия ден гласоподават за ръководители на регионалните администрации и за членове на регионалните препоръки, оповестяват италиански медии, представени от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Изборите са първи тест пред урните за десноцентристката ръководеща коалиция на Джорджа Мелони и ще покажат по-точно какво е разпределението на силите в нея.

Допитванията към този момент дават преднина на десницата и в двете области. В Ломбардия борбата за поста на регионален шеф се води сред досегашния титуляр Атилио Фонтана, който е от обединената десница, Пиерфранческо Майорино, който е претендент на левицата и на " Движение 5 звезди " и Летиция Морати, която е претендент на центристите.

В Лацио борбата за поста на регионален шеф е сред Франческо Рока, някогашния началник на италианския Червен кръст, подсилен в този момент от десницата, Алесио Д`Амато, претендент на левицата и на центристите и Донатела Бианки, претендент на " Движение 5 звезди ".

Първите резултати от вота може да се чакат в понеделник вечерта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР