Дванадесет души бяха убити, а други 13 бяха ранени при

...
Дванадесет души бяха убити, а други 13 бяха ранени при
Коментари Харесай

12 загинали при инцидент във въглищна мина в Китай

Дванадесет души бяха убити, а други 13 бяха ранени при случай в мина в североизточен Китай, оповестяват международните организации.

Инцидентът, включващ вагон с въглища, е станал в 15:50 локално време в сряда във въглищна мина в покрайнините на град Джиси в провинция Хейлундзян.

Причините към момента се проверяват.

Безопасността на мини в Китай се е подобрила през последните десетилетия, както и медийното отразяване на огромни произшествия, доста от които в миналото са били пренебрегнати. Но злополуките към момента са чести.

Миналата година 245 души са починали. През ноември повреда в друга въглищна мина в Хейлундзян умъртви 11 души. През септември минимум 16 души бяха убити при пожар във въглищна мина в югозападната китайска провинция Гуейджоу.

През февруари въглищна мина отчасти се срути в отдалечения и едва обитаем район Алкса Лига в северния район на Вътрешна Монголия, откакто 180-метров скат се срути. Десетки хора и транспортни средства бяха затрупани под планина от парчета, само че управляващите не разкриха окончателния брой на починалите месеци наред. Съвсем неотдавна през юни беше разкрито, че 53 души са били убити.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР