Дванадесет членове на забранената в Иран бахайска религиозна общност бяха

...
Дванадесет членове на забранената в Иран бахайска религиозна общност бяха
Коментари Харесай

Иран задържа 12 членове на ционистката бахайска организация

Дванадесет членове на неразрешената в Иран бахайска религиозна общественост бяха арестувани в северната част на страната, оповестиха иранските управляващи, представени от Франс прес и Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Властите упрекват членовете на общността във връзки с Израел, върлият зложелател на Ислямска република Иран.

" Главното управление на разузнаването на провинция Мазандаран разпознава и задържа 12 членове на ционистката бахайска организация в разнообразни градове на провинцията ", заяви в събота вечерта иранската държавна телевизия Ириб нюз.

" Двама от ръководителите на тази организация са били обучавани в Бейт ал Адл ", бахайският център, намиращ се в Израел, оповестява същият източник.

Бахаите следват учението на своя оракул Бахаула, роден в Иран през 1817 година, който е създател на тяхната монотеистична вяра. Според тях учението им има към 7 милиона почитатели по света.

Ислямска република Иран, в която шиитският ислям е държавна вяра, разрешава на избрани малцинства свободно да изповядват религията си. Бахаите обаче са считани за еретици и определяни като шпиони, свързани с Израел, тъй като международното им посланичество се намира в Хайфа, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР