Дванадесет български граждани са задържани в Германия, петима от които

...
Дванадесет български граждани са задържани в Германия, петима от които
Коментари Харесай

Арестуваха 12 българи в Германия за наркотици

Дванадесет български жители са арестувани в Германия, петима от които са упрекнати за присъединяване и управление на проведена незаконна група.

Това разгласи на брифинг представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев, оповестява БГНЕС.

„ Действията са осъществени по отношение на издадена от страна на прокуратурата в град Франкфурт на Майн европейска заповед за следствие. За страдание, по категорично гледище на сътрудника от Германия, с който доскоро организирах телефонен диалог, същият не дава позволение да се дават никакви съответни данни по отношение на българските жители, доколкото към момента предстоят дейности по следствието “, изясни Кръстев.



По думите му са осъществени претърсвания и изземвания в област Търговище. Иззети са единствено и само материални доказателства, които потвърждават възможното битие на проведена незаконна група.

Говорителят на спецпрокуратурата сподели още, че на територията на България не са конфискувани наркотични субстанции. Той увери, че това се е случило само на територията на Германия. Не е ясно какви са наркотичните субстанции, открити в Германия, добави Кръстев.



В България няма арестувани лица, арестите са единствено на територията на Германия, посочи Кръстев.

Той сподели също по този начин, че Специализираната прокуратура през днешния ден е постигнала съглашение с двама турски жители, пренесли през наша територия хероин на стойност близо 57 млн. лева Специализираният углавен съд е одобрил съглашението.

Наложените санкции за двамата са надлежно 9 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим и 100 хиляди лева санкция, за втория 8 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим и 50 хиляди лева санкция.

Случаят стана прочут с това, че опиатът е бил пропит във висококачествени мраморни плочи.

Ефективната присъда не предстои на митинг или обжалване, разясни Кръстев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР