Двамата заместник-министри на икономиката на Бразилия и заместник-министърът на енергетиката

...
Двамата заместник-министри на икономиката на Бразилия и заместник-министърът на енергетиката
Коментари Харесай

Висши чиновници се разделиха с постовете си в Бразилия

Двамата заместник-министри на стопанската система на Бразилия и заместник-министърът на енергетиката на страната се отдръпнаха от постовете си поради спомагателните бюджетни разноски, оповестени от държавното управление, заяви в. „ Globo ”.

Началникът на Националната банка Джеферсън Битънкур и заместник-министъра на финансите и бюджета Бруно Фунша подадоха оставка, откакто съгласно източници от вестника управлението на страната се е договорило с Народното събрание за увеличение на тавана на бюджетните разноски, с цел да приложи нова стратегия за обществено подкрепяне на бедните. Заедно с тях постовете във ведомството напуснаха и директните им заместници, прецизира „ Globo ”.
 Съединени американски щати имат проект за прекъсване на обезлесяването на Амазония Съединени американски щати имат проект за прекъсване на обезлесяването на Амазония
Държавният секретар Антъни Блинкен съобщи в четвъртък, че Съединените щати скоро ще започват районен пакт за понижаване на обезлесяв...

Поста си напусна и заместник-министърът на енергетиката Жозе Маура Коелю, който отговаряше за петролния и газовия бранш. Няколко часа по-рано президентът Жаир Болсонаро даде обещание да компенсира водачите на камиони за нарастването на цената на дизеловото гориво. В средата на октомври президентът, който преди този момент неведнъж показваше недоволството си от повишението на цените на горивата, разгласи желанието си да приватизира най-голямата петролна и газова компания в страната Petrobras, чийто главен акционер е държавното управление на република.

Изпълнението на новата стратегия за обществена поддръжка за бедните ще изисква 84 милиарда реала - към 15 милиарда $. В същото време сега държавното управление няма източниците за приемане на към една трета от тази сума. Редица локални наблюдаващи считат сходно нарастване на обществените бюджетни разноски, дружно с оповестената от президента помощ за водачи на камиони, за популистка мярка преди идните президентски и парламентарни избори през октомври 2022 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР