Двамата задържани полицаи, обвинени във взимането на подкуп, остават в

...
Двамата задържани полицаи, обвинени във взимането на подкуп, остават в
Коментари Харесай

Благоевградският съд: Полицаите, обвинени за вземането на подкуп, остават в ареста

Двамата арестувани служители на реда, упрекнати във взимането на рушвет, остават в ареста. Това постанови Окръжният съд в Благоевград. От събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че лицата са съпричастни към осъществяването на закононарушението, за което им е повдигнато обвиняване. Според съда липсва заплаха от укриване на обвинените, само че е налице действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение.

Двамата арестувани работят като пътни служители на реда повече от 15 години в София. Миналата седмица те са били командировани на територията на ОДМВР Благоевград от Дирекция „ Национална полиция “ за ефикасен надзор на пътя и предварителна защита на корупцията. Вместо това те намерено поискали и получили рушвет от 500 лв. от водач на камион, претрупан с дървесина, чиято брошура не била възобновена, както и от неговия шеф - превозваческа компания от Гоце Делчев, който обаче изрично отказал и подал тъжба в полицията.

Същата сума е поискана и получена от гражданин на град Симитли, който също бил упрекнат в нарушаване, което не е направил.

След сигналите полицията е почнала инспекция, за която прокуратурата е била известена едвам на идващия ден:

„ Полицаите са се отклонили фрапантно от служебните си отговорности и са направили няколко действия, които са предмет на обвиняване. Разпитали сме ги, дали са пояснения. Естествено, че отхвърлят – не са желали пари и не са приемали пари и това е акция против тях поради добросъвестно осъществяване на службата им “.

От извършеното досега следствие е открито, че служебният автомобил на двамата арестувани служители на реда от много време е бил с неработещи камери и Джипиес, съобщи още прокурор Ивайло Филипов:

„ Този автомобил, по наши данни, пет пъти е бил изпращан из районите за инспекция. И петте пъти не е бил екипиран с GPS система “

Определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - София на 01. 12. 2022 година от 10:00 часа.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР