Двамата съпрезиденти на волейболния Левски София Владимир Николов и Давид

...
Двамата съпрезиденти на волейболния Левски София Владимир Николов и Давид
Коментари Харесай

Владимир Николов: За последните години клубният ни волейбол много се разви, на 6-о място сме в Европа

Двамата съпрезиденти на волейболния Левски София Владимир Николов и Давид Давидов дадоха през днешния ден взаимна конференция, на която приказваха за, стартът на новото състезание, както и развиването на клубния волейбол у нас.

Бившият деен играч Владимир Николов показа, че е извънредно щастлив от извоювания трофей и добави, че това дава убеденост на всички в клуба, че вървят по верния път.

" Суперкупата ни донесе изключителна наслада, тъй като успяхме да я спечелим по метода, който считаме, че е верен. Когато се захванахме с този план, в първите две години не разбирах по какъв начин ще реализираме резултати. Благодаря на сътрудниците ни за постоянството и упорството. Спечелихме с фрагменти, които са създадени в клуба. Имаме единствено трима състезатели, които не са юноши на Левски. За нас е значим методът, по който играе тимът - с въодушевление, с наслада. В нито един миг не престава да се бори ", съобщи Николов.

" Въпреки самочувствието ми, че запознат съм волейбол, години наред резултатите ни се изплъзваха. Сега обаче пристигна и триумфът, като с него идва увереността, че това е пътят. Спечелването на Суперкупата е значимо и от възпитателна позиция - младите състезатели ще повярват на треньорите, че могат да реализират всичко. Възрастта не е недостатък и това, че са млади, не значи, че не могат да печелят. Тепърва пред тях ще се откриват нови благоприятни условия ", добави той.

Волейболната легенда разяснява още и моментното положение на клубния волейбол у нас и по какъв начин конкуренцията способства за развиването на младите състезатели.

" За последните 7 години клубният ни волейбол доста се разви. Наскоро си говорихме с специалисти на международното състезание в Бахрейн, като българското състезание към този момент е на шесто място в Европа - като равнище, качество, възнаграждение. Когато започвахме, ни нямаше на картата. В шампионата ни има скъпоплатени чужденци - състезатели и треньори. Саби, Баранович, Масари са някогашни национали на Италия. Само ще загатна, че Максим Сапожков е съветски национал, който мина през Монтана, а в този момент играе в италианския Модена. Конкуренцията е огромна, спокойна мога да кажа, че в България има 7-8 тима, които са над приблизително европейско равнище. Това е и доста плодородна почва за развиването на младите момчета, които имат опция да играят постоянно против подготвени, приключени и опитни състезатели ", показа президентът на ВК Левски София.

Накрая някогашният капитан на националния тим по волейбол разкри, че би му се желала ввъв водещите клубове у нас да има млади състезатели, които да играят постоянно.

" Няма потребност всички тимове в България да следват нашата тактика, тя не е и лесна. Ние имаме девет лични състезатели под 20 години. Бих бил благополучен в Хебър, който е тим, изработен за триумфи в Европа, да играе постоянно едно младо българско момче към 20 години. Да играе, без да пречи. Ако има две такива момчета в Дея и още няколко в ЦСКА, то ще има чудесна база за националния тим ", приключи Владимир Николов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР