Двамата ромски братя, които пребиха военнослужещия Валентин Димов на кръстовището

...
Двамата ромски братя, които пребиха военнослужещия Валентин Димов на кръстовището
Коментари Харесай

Версия: Ромите биячи от Войводиново били нападнати от...

Двамата ромски братя, които пребиха военнослужещия Валентин Димов на кръстовището на улиците " Христо Ботев " и " Победа " във Войводиново в неделя, настояват че са били нападнати от рейнджъра, който блъснал по-големия брат, а по-късно те го пребили. Това стана ясно от изказването на районния прокурор Чавдар Грошев, който приказва пред публицисти преди минути.

На този стадий няма свидетелски показания, които да поддържат тезата на ромите. Няма и директни очевидци на случилото се, което е предизвикало насилието в селото. Иззети са записите от една видеокамера, която обаче не е ориентирана по този начин, че да се вижда ясно какво тъкмо е станало. Записът ще бъде привързан към делото.

Версията на потърпевшия е друга – той се е прибирал от Пловдив, когато пред колата му са минали двамата братя. Той им е направил забележка, а те са го напсували. Според казаното от него пред проверяващи, това е повода той да спре и да се върне да беседва с тях.

От държавното обвиняване ще изискат непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двамата биячи. Предстои да им бъдат повдигнати обвинявания за нанасяне на междинна телесна щета по хулигански подбуди, защото счупили ябълчна кост на военния, което затруднило храненето и говоренето му.

За сходно действие се планува от 2 до 10 години затвор, само че защото по-малкият брат е малолетен – за него наказването е редуцирано до 3 години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР