Двамата рецидивисти, ограбили заложна къща в Пазарджик навръх 1 май,

...
Двамата рецидивисти, ограбили заложна къща в Пазарджик навръх 1 май,
Коментари Харесай

Рецидивистите, обрали заложна къща, остават в ареста

Двамата рецидивисти, ограбили заложна къща в Пазарджик точно на 1 май, остават зад решетките. Такова е решението на Апелативния съд в Пловдив, което удостоверява наложената от окръжните магистрати мярка „ Задържане под стража “ на Иван Куртев от Септември и Димитър Асенов от Братаница.

От по-висшата инстанция се стимулират, че има заплаха двамата да се укрият и да извършат нови престапления, както и че има задоволително доказателства за това, че те са създатели на грабежа, за който са упрекнати.

По време на съвещанието за установяване на мярка за неотклонение в Пазарджишкия областен съд се разбра, че 32-годишният Куртев е с 19 присъди зад тила си, а 2 години по-младият му приятел има 16.

Според събраните досега доказателства на проверяващите, те са работили извънредно смело и самонадеяно. Обирът е осъществен измежду бял ден, към 12 по обяд, а атакуваната заложна къща е на метри от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Иван Куртев заплашил служителката Ралица Илиева, че ще я простреля, въпреки да нямал оръжие в ръцете си. После отмъкнал няколко златни бижута. Смята се, че грабителите са следили обекта няколко дни преди обира и са възнамерявали нападението, даже се снабдили с маска.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР