Двамата претенденти за президент на Украйна - Петро Порошенко и

...
Двамата претенденти за президент на Украйна - Петро Порошенко и
Коментари Харесай

Двамата претенденти за президент на Украйна гласуваха на изборите

Двамата кандидати за президент на Украйна - Петро Порошенко и Владимир Зеленски гласоподаваха на балотажа за поста, който се организира в страната през днешния ден.

 © БГНЕС
Действащият президент на Украйна Петро Порошенко гласоподава на втория тур на президентските избори. Той беше съпроводен от брачната половинка и децата си. След като даде своя глас Порошенко съобщи пред събралите се публицисти, че би трябвало да се направи всичко, с цел да се подсигурява, че напредъкът на Киев в интеграцията в Европейски Съюз и НАТО не е спрян.

Президентът поздрави вярващите за Цветница и напомни, че точно на този ден преди година Украйна е почнала договаряния с Вселенската патриаршия за приемането на Томос за автокефалията на Украинската православна черква.

 © БГНЕС
Комикът с действителни шансове да бъде идващият държавен глава на Украйна – Владимир Зеленски, съобщи, че неговата акция към този момент е помогнала за обединяването на страната. 41-годишният претендент за президент пусна своята бюлетина в изборна секция в столицата Киев.

Преди да влезе да гласоподава комикът си направи селфита с хората пред изборната секция във очевидно положително въодушевление и с усмивка. Пред събралите се публицисти той показа, че неделният ден за него, брачната половинка и децата му е почнал с музиката на американския рапър Еминем.

Според Зеленски вотът ще означи „ победа за украинския народ “. „ Ние обединихме страната “, безапелационен беше комикът.

Също като Порошенко, Зеленски даде обещание да резервира прозападния курс на Украйна, само че би трябвало да бъде извършен референдум за решението дали Киев да се причисли към НАТО.
 © БГНЕС  Кандидат-президентската конкуренция в Украйна ще завърши с спор на стадион Кандидат-президентската конкуренция в Украйна ще завърши с спор на стадион
Основните кандидати за поста - досегашният държавен глава Петро Порошенко и комикът Володимир Зеленски, ще разменят главните си визии за политик...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР