Двамата подсъдими за опит за убийство на бодигард във варненска

...
Двамата подсъдими за опит за убийство на бодигард във варненска
Коментари Харесай

По-леки наказания искат двама, опитали да убият гард във варненска дискотека

Двамата подсъдими за опит за ликвидиране на телохранител във варненска дискотека „ Гетсби ” апелират своите санкции пред Върховния касационен съд. Делото, формирано по техните тъжби, ще бъде прегледано на 17 октомври. Галин Мирчев и Кристиян Тодоров получиха надлежно 17 и 7 години затвор от Апелативния съд в морския град.

Престъплението беше осъществено в ранните часове на 28 януари 2018 година След спор с други клиенти в заведението защитата извела на открито подсъдимите, които нападнали гарда Армен Алексиян. 16-годишният тогава Кристиян го държал, а Галин му нанесъл 15 удара с нож. След нападението Мирчев избяга и се укриваше 4 месеца.

Варненския областен съд оправда Галин Мирчев по в началото повдигнатото обвиняване да е направил закононарушението в съучастничество. На първа инстанция той получи 7 години и 6 месеца затвор. Кристиян пък беше оневинен за присъединяване си в опита за ликвидиране на телохранителя и получи 2 години затвор единствено за безчинство.

Втората инстанция призна подсъдимите за отговорни, че в съучастничество са създали опит съзнателно и по хулигански подбуди да умъртвят охранителя, като закононарушението е останало незавършено по независещи от тях аргументи.Двамата би трябвало солидарно да заплатят сумата от 80 хиляди лв. на потърпевшия като обезщетение за претърпените неимуществени вреди.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР