Двамата подсъдими – съответно на 25 и на 20 години,

...
Двамата подсъдими – съответно на 25 и на 20 години,
Коментари Харесай

Осъдиха двама младежи, спипани, докато крадат ламаринен покрив на църква във Варна

Двамата подсъдими – надлежно на 25 и на 20 години, получиха от Варненския областен съд разнообразни санкции. По-големият от тях бе наказан на 5 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване се отсрочва с 3 години изпитателен период, а вторият съучастник, който към датата на действието е бил малолетен, получи условно наказване от 3 месеца отнемане от независимост, оповестиха от пресслужбата на съда.

Самият опит за кражба е сбъднат в късния следобяд на 25 март 2020 год. във Варна, посредством потребление на техническо средство - тесла. Двамата подсъдими проникнали в двора на църквата, качили се на покрива и с носената от тях тесла почнали да вадят закрепващите пирони на медната ламарина, с която бил обшит покрива на постройката. Те откъртвали разнообразни по величина части ламарина, смачквали ги и ги поставяли в авансово готови от тях сезалени чували. Действията им провокирали мощен звук и били видяни от живущ в съседство жител, които подал сигнал за протичащото се посредством тел. 112. Пристигналите на адреса полицейски чиновници заварили и задържали на местопроизшествието двамата причинители. 

Наказанието беше наложено по силата на реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение. Имуществените вреди, породени от действието, са възобновени. Вещественото доказателство по делото – теслата, послужила при осъществяване на закононарушението, се лишава в интерес на страната и след влизане на правосъдния акт в действие следва да се унищожи. Двамата подсъдими, които са с чисто правосъдно минало до момента, одобряват да заплатят солидарно направените по делото разходи. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР