Двамата пациенти, настанени с коронавирус в университетската болница в Плевен,

...
Двамата пациенти, настанени с коронавирус в университетската болница в Плевен,
Коментари Харесай

Близо 130 души са били контактни със заразени в Плевен

Двамата пациенти, настанени с ковид в университетската болница в Плевен, са в положително положение. Очакват се окончателните резултати от пробите на контактните с тях лица. РЗИ в Плевен са открили, че това са общо 130 души, заяви bTV.

Ситуацията в болничното заведение е спокойна от началото на деня.

В аптеките в Плевен пациентите влизат по един, с цел да се ограничи скупчване на хора в пространствата. Хората се запасявали с ръкавици и алкохол.

" Основно недостигат маски, само че имаме увещание, че в бъдеще ще се обезпечат количества. На този стадий алкохол и ръкавици в аптеките има ", изясни Любомир Панов, магистър-фармацевт и ръководител на РФК-Плевен.

До момента са открити общо 130 контактни лица със инфектираните пациенти в Плевен. Сред тях са фамилията им, съседи, сътрудници и студенти по медицина, които са били на стаж в болничното заведение.

Проби за ковид през днешния ден се вземат и от италианските служащи по градежа на газопровода " Балкански поток ", нищо че нямат признаци.

" В града се получи безпокойствие по отношение на контингента от италиански служащи. Искам да успокоя хората, те са обхванати, не се разхождат безконролно ", означи доктор Николай Деков, РЗИ-Плевен.

Все още не е ясно кой е първоизточник на болестта в града.

" Учат студенти от над 40 страни в Медицинския университет, има задгранични компании, освен италиански, а и френски, турски, гръцки, немски. Ние не сме откъснати от света. Въпросът е да се вземат да се профилактират рисковите групи ", съобщи кметът на Плевен Георг Спартански.

Училища, детски градини и университета остават затворени. Поетапно се дезинфекцират публичните здания и градския превоз. Най-вероятно ученическата грипна почивка в града ще бъде удължена след 11 март. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР