Двамата молдовци Вадим Мандрик и Вячеслав Барнецки получиха условни присъди

...
Двамата молдовци Вадим Мандрик и Вячеслав Барнецки получиха условни присъди
Коментари Харесай

Условни присъди за двама молдовци, за смърт при трудов инцидент в Пловдив

Двамата молдовци Вадим Мандрик и Вячеслав Барнецки получиха условни присъди от Пловдивския областен съд по обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност при работа в пловдивски завод.
Прочетете още
Двамата сътрудници ще изтърпят наказване от по 2 години условно отнемане от независимост с по 3 години изпитателен период. Те би трябвало да заплатят и разноските по делото, които са съвсем по 1000 лв. за всеки един.

Инцидентът се е случил на 23 октомври 2020 година, а потърпевшият Максим Цуркан е умрял на 17 ноември същата година. Според обвинителния акт служащите са работили по премахване на цилиндрична дисторция с потребление на хидравличен бутилков крик, като са нарушили условия за здравословни и безвредни условия на труд на работните места и в резултат на това, по несъобразителност, са предизвикали гибелта на своя сътрудник, също молдовски жител. По данни на прокуратурата пневматичният чук е блъснал в лицето служащия.

В днешното съвещание двамата молдовци признаха напълно обстоятелствата и събитията в обвинителния акт и пожелаха делото да се гледа по съкратената процедура, като получиха редукция на присъдите си с 1/3. Вадим Мандрик и Вячеслав Барнецки показаха страдание за случая, довел до гибелта на техния другар и сътрудник.

Решението на Окръжен съд-Пловдив може да бъде обжалвано в 15-дневен период пред Пловдивския апелативен съд, само че юристите на подсъдимите – Славчо Първанов и Светлан Илиев споделиха, че няма да внесат митинг пред по-горната инстанция.

При това състояние присъдата ще влезе в действие, след приключване на 15-дневния период.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР