Двамата коалиционни партньори в управлението Кирил Петков и Слави Трифонов

...
Двамата коалиционни партньори в управлението Кирил Петков и Слави Трифонов
Коментари Харесай

Война в кабинета. Трифонов забранил на Генчовска да пътува с премиера

Двамата съдружни сътрудници в ръководството Кирил Петков и Слави Трифонов са в тотална война. Комуникацията сред тях е прекратена, те не с чуват по никакви въпроси. Нещо повече - водачът на Има Такъв Народ е забранил на външния министър Теодора Генчовска, която е от квотата на ИНТ, да пътува или да се среща персонално с премиера, научи Епицентър. бг.

Затова Кирил Петков отпътува за Съединени американски щати, където ще разисква проблеми, касаещи външната политика и сигурността, както и решение на проблемите с доставките на природен газ и инфлацията, с министъра на защитата Заков, с министъра на енергетиката Александър Николов и с микробиоложката Велислава Петрова, която се води зам.-външен министър.

Припомняме, че Велислава Петрова е работила в сферите на световното здраве и по планове в Африка, само че експертизата ѝ по външна политика и дипломация е твръде противоречива, с цел да съпровожда министър-председателя в такова отговорно посещаване. За сметка на това външният министър Теодора Генчовска ще бъде част от делегацията, водена от президента Радев в Чехия. Освен това Генчовска и Петков се разминават тотално и във връзка с политиката на България към районен съд Македония.

Епицентър. бг научи, че в Съединени американски щати ще подпише съглашение за доставка на 20 танкера полутечен газ за България. И по всяка възможност ще бъде сложена тематиката за повдигане на българското несъгласие над РСМакедония

Трифонов намерено упреква Петков, че не съблюдава съдружното съглашение, в което е записано, че договарянията със районен съд Македония за участие в Европейски Съюз ще започват откакто Скопие стартира да извършва контракта с България. " Той (премиерът) желае до края на юни да стартират договаряния със северномакедонците, без да има никакви юридически гаранции за спазването на правата на българите в тази страна. Уточнявам, че това той правеше без да съгласува изказванията и дейностите си освен с дипломатите от Министерство на външните работи, само че и без координиране с съдружните сътрудници, камо ли с Народното събрание ", написа преди месец Трифонов и смяна в позицията му няма.

Кирил Петков е в Съединени американски щати по покана на ръководителя на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген и ще взе участие в лидерска среща на най-високо равнище. Срещата е основна самодейност на Конференцията, одобрена като един от най-значимите интернационалните конгреси по въпросите на външната политика и сигурността. Ще бъдат обсъждани опциите за трансатлантическите сътрудници да изградят по-устойчив съюз и да имат взаимни дейности във връзка с най-належащите провокации за сигурността, в това число актуалната война в Украйна.

Тези лидерски срещи се организират един път или два пъти годишно в разнообразни столици по света. Сега във Вашингтон събитието събира към 80 високопоставени представители от двете страни на Атлантическия океан.

Сред участниците се чака да бъдат още президентът на Косово Вьоса Османи, министърът на защитата на Англия Бен Уолъс, ръководителят на кабинета на немския канцлер - Волфганг Шмид, съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан и други високопоставени лица, в това число представители на американския Конгрес и американската администрация.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР