Двамата живеели заедно от няколко месеца. След като убил приятелката

...
Двамата живеели заедно от няколко месеца. След като убил приятелката
Коментари Харесай

Това Е Вече Прекалено! Убиецът На Виола Вбеси Цяла България С Безграничната Си Наглост! Иска На Свобода

Двамата живеели дружно от няколко месеца. След като умъртвил приятелката си, 29-годишният мъж тръгнал с колата си към морето. По пътя качил стопаджии, които по-късно пребил и ограбил. Ден по-късно Стефан Станев бе арестуван в Созопол.

По искане на прокуратурата, младият мъж бе настанен за експертиза в психиатричната болница към ловешкия затвор. Заключението на специалистите бе, че той е вменяем и може да дава отговор пред съда за дейностите си. След тежкото закононарушение стана известно, че против мъжа са подавани голям брой тъжби за домашно принуждение от някогашната му брачна половинка. Проверка, разпоредена от основния прокурор Сотир Цацаров, откри, че в Софийската районна прокуратура е имало пет преписки, само че единствено по една имало формирано следствие за закана с ликвидиране. Това докара до оставката на тогавашния областен прокурор Петър Белчев.

На 3 ноември м.г. младият мъж бе наказан от градските магистрати на 25 годинизатвор, само че решението бе подписано с изключително мнение от един правосъден заседател, който изиска 30 година " отнемане от независимост ". Шест дни по-късно - на 9 ноември наблюдаващият прокурор внесе митинг против присъдата, като държавното обвиняване упорства за наказване от 30 години затвор.

Апелативните магистрати обаче постановиха наказване от 22 години и 6 месеца затвор поради погрешно приложение на закона и на наложителната процедура на Върховния касационен съд (ВКС) при индивидуализацията на наказването от първата инстанция.

Въпреки понижената присъда, килърът апелира пред Върховен касационен съд, като твърди в жалбата си, че има нарушаване на материалния закон, основни нарушавания на процесуалните правила и очевидна неправда на наложеното наказване. Защитата насочва различни претенции за изменение на атакуваното решение и понижаване размера на наложеното наказване или за анулация на правосъдния акт и връщане на делото за ново разглеждане от Софийския апелативен съд.

Частното обвиняване претендира за различно анулация на въззивното решение и връщане на делото за ново разглеждане или увеличение размера на наложеното на подсъдимия наказване.
Tags: ОЩЕ КЛЮКИИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИИНТРИГИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР