Двамата германци, убили свой сънародник, остават в ареста след уважено ...

Двамата германци, убили свой сънародник, остават в ареста след уважено

Оставят в ареста германците, убили свой сънародник в Соколово

Двамата германци, умъртвили собствен съотечественик , остават в ареста след почетено от съда настояване на Окръжна прокуратура - Добрич.

Състав на Добричкия областен съд почете претенции на Окръжна прокуратура - Добрич, и дефинира най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двамата жители на Федерална Република Германия, привлечени към наказателна вина за осъщественото от тях ликвидиране на различен немски жител по характерно непосилен за жертвата метод и с користна цел - закононарушение по член 116, алинея 1 по отношение на член 115 от Наказателен кодекс .

Престъплението бе осъществено в село Соколово на 20 октомври. Първоначално досъдебното произвеждане е стартирано за закононарушение по член 142, алинея 1 от Наказателен кодекс по отношение на получен сигнал от гражданка на Федерална Република Германия, непрекъснато пребиваваща в България и живееща в селото, за това, че брачният партньор й – мъж на 59 години, също немски жител , непрекъснато пребиваващ в Р. България, бил похитен . Тя даже получила ултимативно писмо с настояване за паричен откуп в размер на 100 000 лв. , който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била съпроводена от биологичен материал и пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.
свързани новини10229на 22.10.2021
В резултат на следствените дейности , ръководени от прокурор от Окръжна прокуратура-Добрич и реализирани от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи - Добрич, Търговско дружество „ Национална сигурност “ и бранш „ БОП “ в града, за броени часове е разкрито, че се касае за осъществено друго съзнателно закононарушение по отношение на 59-годишния брачен партньор на дамата – ликвидиране .

Двама мъже – Р.К. (59 г.) и Т.К. (23 г.), татко и наследник , също жители на ФР Германия, са открити като причинители на тежкото действие и са привлечени като обвиняеми. Те са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор. В Добричкия областен съд е внесено настояване за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “, което бе почетено и двамата обвиняеми остават в ареста.

Работата по доказване и документиране на закононарушението не престава под управлението на Окръжна прокуратура-Добрич.

Източник: pik.bg