Двамата директори на Здравната каса в Пловдив Иван Деспотов и

...
Двамата директори на Здравната каса в Пловдив Иван Деспотов и
Коментари Харесай

Вкараха с белезници в съда аферистите от Здравната каса

Двамата шефове на Здравната каса в Пловдив Иван Деспотов и Влади Манев, задържани за източване на 1.1 милиона лв. посредством схемата за фиктивни продажби на медикаменти, бяха доведени в съда с белезници преди минути. Делото за мярката за неотклонение обаче ще стартира след час, защото юристите им Стефан Левашки и Зоя Тошкова би трябвало да се срещнат с материалите по делото. Пред правосъдната палата бе видян и служебният автомобил на основния прокурор Сотир Цацаров. Това съобщи TrafficNews.
Припомняме, че аптечният необут Николай Александров и бушонът Йотинов са създали признания и след разпит пред съда, са освободени под гаранция. За Деспотов гаранцията е 20 000 лева, а за Лотинов - 3000 лева
Николай Александров е бил мозъкът на интервенцията, началник на няколко аптеки и индивидът осъществил прехвърлянето на аптечни компании на Димитър Йотинов, през които с подправени предписания са взимани суми за скъпи медикаменти от Здравната каса. Всъщност касата е плащала дублираните лекарства без да е осъществена същинска продажба.
Междувременно защита за НЕосъществяване на надзор върху аптеките фантоми е реализирана от Иван Деспотов, шефът на дирекция „ Договаряне и надзор на осъществяването на здравната, дентална помощ и аптеки “ в РЗОК – Пловдив, и Влади Манев - шеф бранш " Контрол на аптеки ". Деспотов е осигурявал персонални данни на тежко заболели пациенти, главно с диагноза Хепатит C, за което заболяване медикаментите възлизат сред 25 и 25 хиляди лв.. На тези пациенти са били съставяни подправени предписания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР