Двамата членове на СИК-а в Малорад, обвиняеми за манипулирането на

...
Двамата членове на СИК-а в Малорад, обвиняеми за манипулирането на
Коментари Харесай

Първо в BulNews: Оставиха за постоянно в ареста членовете на СИК-а в Малорад, преправяли бюлетините

Двамата членове на СИК-а в Малорад, обвинени за манипулирането на вота в неделя, остават за непрекъснато в ареста, научи организация BulNews. 
Преди минути в районния съд в Бяла Слатина магистратите постановиха мярката им за неотклонение да остане непроменена. Разследващите упорстват те да опишат за цялата скица, в това число чии са гласовете, които се чуват в скандалния запис. 
Припомняме, че през вчерашния ден Районна прокуратура – Враца притегли в качеството на обвинени 34-годишната Моника Йорданова и 45-годишния Цветослав Цонев – Цани по досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 169, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс. 
Това стана, откакто на 31 октомври в обществената мрежа се завъртя видео, на което се вижда и чува по какъв начин във врачанското село Малорад се дописват преференции. Случаят е от вечерта на 29 октомври, а за него писа медията ни.



На този стадий от следствието е открито, че Йорданова, в качеството си на ръководител на секционна изборна комисия, и Цонев, в качеството си на член на СИК, преправили резултати от изборите за кметове и общински съветници. Те съзнателно поставяли знаци за разнообразни претенденти от селото в празните места в бюлетини, избрани за преференции, в които не е бил изработен избор на преференция за общински съветници. Двамата положили подписи в формирания протокол с преправените от тях изборни резултати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР