Двамата близнаци от Павликени, които отиват на съд за опит

...
Двамата близнаци от Павликени, които отиват на съд за опит
Коментари Харесай

„Червеите“ от Павликени въвлечени в капан, за да откраднат метална каса с плячка за хиляди левове

Двамата близнаци от Павликени, които отиват на съд за опит за ликвидиране, са били вкарани в капан от тях за мнима плячка от 68 000 лв., написа „ Борба “. Скандалното разобличаване досега се пазеше в загадка. Айдън Хюсеинов, Карамфил Бижев и Альоша Атев благодарение на трети лица решили да подмамят двамата павликенчани с тежки престъпни досиета във Велико Търново, с цел да откраднат събирани в железна каса 68 000 лв..

След това проектът бил братята Славчеви, които още са известни като Червеите, да бъдат отвлечени и изнудвани за доста пари, тъй като семейството им била богата. Планът обаче се провалил, защото двамата братя били въоръжени и доста рискови и едвам не умъртвили на място Карамфил Бижев, Айдън и Альоша.

Сега близнаците са изправени на съд за три опита за ликвидиране и за кражба на 250 лв.. Първото съвещание по делото е планувано за 27 септември в Окръжния съд. Екшънът се разигра в центъра на Велико Търново на 18 януари 2016 година час преди среднощ в офиса на Карамфил Бижев в административна постройка до театъра на ул. „ Асен Златаров “ 7 А. Близнаците отиват да отмъкнат 68 000 лв.. Илия е въоръжен с макаров, а Станчо с щанга. Разбиват касата, само че в нея има единствено 250 лв.. През това време в офиса идват Айдън, наемателят Карамфил и Альоша. Намират апашите на мястото на престъплението и близнаците откриват пукотевица. По Бижев е стреляно четири пъти, само че единствено две от попаденията са в тялото му. Айдън е гръмнат в токата на колана му. Братята пребиват грубо ранения Бижев и след това се прибират в Павликени. След това са задържани, а куп експертизи по следствието потвърждават безспорната им виновност, която те отхвърлят от самото начало.

Офисът на Карамфил Бижем бил нает за срещи и ангажименти с другари от контингента още през есента на 2105 година Имало железна каса за предпазване на пари от покупко-продажби с хора от обкръжението на наемателя, който е бил и защита на Айдън. Сред тези, които употребили офиса и касата, бил и Цветомир Кирилов, който се занимавал с търговия на коли втора ръка. По подобен мотив се срещнал с Илия Славчев и схванал, че той и близнакът му Станчо са от доста богато семейство в Павликени. Споделил с Айдън, Карамфил и Альоша. Така групата решила да вкара в подвеждане близнаците и да ги подмами в офиса за мнима плячка от 68 000 лв.. Кирилов разказал на близнаците информацията за парите в касата, а те му повярвали, само че не знаели, че той е в комбина с Бижев и Айдън и им въртят номер.

Около 22 часа на 18 януари м.г. Цветомир Кирилов посрещнал братята в подземния паркинг на мола във В. Търново. Славчеви били с БМВ, в което седнал и Кирилов и дружно пристигнали до театъра. После се разиграва нощната пукотевица, чийто претекст бе защитаван в дълбока загадка от прокуратурата. Двамата близнаци имат общо 30 присъди досега. Самият Айдън неотдавна бе наказан като главатар на проведена незаконна група за разпространяване на дрога, с престъпни досиета са и другите от неговото обграждане в тази история.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР