Двамата бивши затворници Людвиг Толумов и Иван Серафимов-Сладкото нападат безпомощна

...
Двамата бивши затворници Людвиг Толумов и Иван Серафимов-Сладкото нападат безпомощна
Коментари Харесай

Едно убийство, което преди повече от 20 години разтърси България

Двамата някогашни пандизчии Людвиг Толумов и Иван Серафимов-Сладкото атакуват безпомощна влюбена двойка в мрака. Убиват Севгин Мюмюнов, а приятелката му Руждие Зекирия изнасилват, наръгват и захвърлят полумъртва. Трагедията се разиграва в пловдивското село Бяла река в средата на 2000 година.

Злощастната вечер стартира с забава. На 13 май 2000 година 19-годишната Руждие и 20-годишният Севгин вземат решение да отидат на дискотека в комплекса " Могилата ", покрай димитровградското село Върбица. Тръгват, само че се постанова да спрат на бензиностанция край с. Бяла река, с цел да заредят с гориво колата. Двадесет минути след среднощ виждат едно умерено местенце и отбиват, с цел да се полюбуват един на различен. Тогава става немислимото.

Изненадващо от мрака се появяват два мъжки силуета. Толумов и Сладкото разрушават стъклото, бият няколко крошета на Севгин и го издърпват от колата. Нахвърлят се върху Руждие. Момчето прави всичко по силите си, с цел да ги спре, което не се нрави на нарушителите. Те побесняват, стартират да го млатят, след това го прострелват в кръста и слепоочието. Казват на момичето, че единствено са го приспали и ще се освести след няколко часа. Претарашват Руждие и лишават златните обеци и пръстени, както и телефона. После захвърлят натрупа на Севгин в крайпътните шубраци. 

Насилниците качват в колата изпадналата в потрес Руждие. Закарват я до параклиса " Свети Илия " в село Бяла река. Там я пребиват, раздират й облеклата и се редуват да я изнасилват. След бруталната подигравка я наръгват осем пъти в шията, гърдите и корема. Зарязват я цялата в кръв и се омитат, като мислят, че са я довършили.

Оказва се, че ножът не визира сънната артерия и Руждие оцелява. Тя пълзи няколко часа, до момента в който най-после стига до пътя. В ранната заран на 14 май към 7 часа ченге от Първомай отива на работа и вижда жертвата. Притичва се на помощ и съумява да чуе по какъв начин Руждие със сетни сили споделя, че е била нападната и изпада още веднъж в несвяст. Полицаят я откарва към близката болница и слага защита пред стаята й. През това време униформените се връщат на мястото на престъплението и откриват натрупа на Севгин.

Руждие идва в схващане, съумява да направи описания на нападателите си. Съставят компютърен профил на двамата изнасилвачи. Този на Толумов се оказва извънредно прецизен. При разпита Руждие с тъга си напомня началото на кошмарната нощ - " Най-много ме изплаши това, че ни нападнаха, без да кажат една дума, като че ли авансово знаеха какво тъкмо ще създадат ". 

Униформените настойчиво проверяват, само че не съумяват да открият улики от бандитите, разполагат единствено с техни описания. Извършителите се успокояват, че няма да бъдат хванати, и не престават с набезите. В един миг сред тях стартира да се появява напрежение и съмнение. Двамата се скарват грубо, до момента в който пътуват с открадната кола. Толумов предлага да спрат, тъй като подозира, че аверът му желае да го очисти. Спират, Толумов не оставя късмет на Сладкото, вади револвер и го гръмва. Качва натрупа му в багажника и го захвърля в крайпътна канафка. После възпламенява колата.

Всичко се разплита, когато на 20 юни снимат филм край село Царимир. Мъж и жена се натъкват на мъртвец на приблизителна възраст към 40 година Жертвата има няколко огнестрелни рани. По отпечатъците криминалисти откриват, че това е Иван Серафимов-Сладкото. Полицията подхваща серия от разпити на всичките приятели на Сладкото. Привикват поредно девет души. За изненада на ченгетата двама от тях дават отговор на описанието на Руждие. Единият се оказва Людвиг Толумов, който получава до живот зад решетките.

Килърът накисва мъртвия съдружник

Само месец след нападението над Руждие и Севгин Мюмюнов и Сладкото стопират колата на двама немски туристи. Убиват Кристиян Херлем, а Хайди Коломб я изнасилват и убиват, напомня " България Днес ". Черепът й е открит в една урва, а елементи от тялото й са пръснати в покрайнината. Толумов се пробва да се дистанцира от случая - " От Иван разбрах, че е нападнал двойка немци край Павел баня. Хвърлил мъжа в пропастта, а дамата изнасилил и бутнал в дерето ". По този метод Толумов опитва да се отърве, като накисне авера си Сладкото, който след това ликвидира.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР