Двамата български граждани, заявили, че искат да напуснат китайския град

...
Двамата български граждани, заявили, че искат да напуснат китайския град
Коментари Харесай

Двамата българи, евакуирани от Ухан, пристигнаха във Франция

Двамата български жители, декларирали, че желаят да изоставен китайския град Ухан по отношение на разпространяването на новия ковид, дойдоха във Франция с френски аероплан в границите на общоевропейска интервенция.

Информацията популяризира Министерството на външните работи на България.

Самолетът се приземи на летище в град Истр, Южна Франция, в 15:32 ч. българско време. На борда на самолета има 251 пасажери от десетки националности.

Веднага след идването във Франция е основана организация българските жители да бъдат доведени в България с военно-транспортния аероплан " Спартан ", придружавани от медицински екип от Военно-медицинска академия. Те ще останат във ВМА под карантина. Очаква се военно-транспортният аероплан " Спартан " да излети с двамата български жители на борда за България към 17 ч. българско време.

Министерството на външните работи посредством посолствата ни в Пекин и Париж, както и Генералното ни консулство в Шанхай, спомага за заминаването на българските жители от Китай. Общоевропейската интервенция по улеснение на жителите на съответните страни, в това число и българските, да изоставен Ухан бе проведена от френските управляващи в съдействие с управляващите на Китай.

По-рано от телевизия BFM оповестиха, представена от " Ройтерс ", че аероплан с 250 френски и европейски жители от китайския град Ухан кацна във военната база в Истр, Южна Франция.

Около 65 френски жители ще бъдат сложени под карантина в курорт в Кари льо Руе в Южна Франция или в център за образование на пожарникари покрай Екс ан Прова̀нс, оповестиха управляващите.

Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан разясни, че на самолета е имало жители от 30 страни. Той добави, че европейските жители ще отпътуват за родните си страни.

Евакуацията от Ухан е по отношение на ковид, който лиши живота на повече от 300 души, а над 14 000 души се разболяха.

Вчера българин, евакуиран от китайската провинция Ухан, кацна на летището във Франкфурт. Той дойде със самолета на немските военновъздушни сили, който извърши евакуация на немски жители и чужденци от други страни поради епидемията от новия ковид. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР