Двамата архитекти Марк Сирвин и Клеманс Елиард са решили да

...
Двамата архитекти Марк Сирвин и Клеманс Елиард са решили да
Коментари Харесай

Новата най-тънка сграда в света

Двамата архитекти Марк Сирвин и Клеманс Елиард са решили да реконструират остаряла, тъмна и тънка постройка, в непосредствена непосредственост до Hôtel des Invalides в 7-ми регион на Париж. Разгънатата застроена повърхност на 4-етажната сграда е едвам 25 кв.м. В къщата има всичко – кухня с дневна, кабинет, спалня и баня.

Пространството е изцяло оборудвано с естествена кухня с всичко належащо в нея. По поръчка са направени шкафовете и етажерките. Подът е изработен от железна решетка, което разрешава на всички равнища да прониква естествена светлина. Дневната заема огромна част от парцела – 15 кв.м, а банята е ситуирана на едвам 3 кв.м. Стълбището се употребява и като в допълнение място за предпазване на движимости, с помощта на скритите шкафове. За реновирането на къщата са били нужни 4 месеца и 3000 EUR/кв.м.

Архитектите признават, че къщата не е подобаваща за семейство с деца, само че е съвършен вид за млад чиновник, студент или за някой, който занапред стартира кариера във френската столица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР