Двама заложници с български произход са сред държаните в плен

...
Двама заложници с български произход са сред държаните в плен
Коментари Харесай

Мария Габриел след визитата в Израел: Хамас държи в плен двама заложници с български произход


Двама заложници с български генезис са измежду държаните в плен от групировката “Хамас ” след нахлуването ѝ в пограничните региони на Израел на 7 октомври. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел след завръщането си от Израел през днешния ден, където бе на еднодневна аудиенция с премиера Николай Денков. 

" За нас беше значимо, че се срещнахме със фамилии на заложници и стана ясно, че има двама заложници с български генезис. В този момент това е информацията, която можем да споделим. Продължаваме дружно с Израел да вършим всичко належащо по този начин, че да се стигне до освобождението на заложниците ”, сподели Габриел. „ В момента, в който имаме повече информация и тя няма да заплашва живота на заложниците, ще споделим повече елементи ”, добави тя. 

Информация, че най-малко един българин е измежду държаните ог “Хамас ” заложници се появи предишния месец, само че и Мария Габриел, и Николай Денков тогава сбито разясниха, че българските управляващи нямат такава информация. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР