Двама загинали и 17 ранени, след като камион на въоръжените

...
Двама загинали и 17 ранени, след като камион на въоръжените
Коментари Харесай

Тежка катастрофа с военни и мигранти - двама загинаха

Двама починали и 17 ранени, откакто камион на въоръжените сили катастрофира късно нощес в сред село Граматиково и Малко Търново, покрай границата с Турция. Камионът е превозвал 35 мигранти, които малко по-рано взаимен патрул на армията и " Гранична полиция " е заловил на поляна наоколо до селото.

Загиналите двама души са непознати жители. 17-те ранени са били признати в болница. Леко потърпевши са и двама български военнослужещи, които са били в кабината на камиона. Те са на възраст 42 и 23 години, оповестява Нова тв.

Зам.-директорът на УМБАЛ Бургас Светослав Тодоров разкри тази заран детайлности за положението на потърпевшите. Общо в камиона са пътували 35 мигранти. 17 души са били откарани в болничното заведение в Бургас - 15 афганистански жители и двамата военни. Състоянието на потърпевшите е устойчиво, посочи Тодоров. „ Един от ранените е с травма на гръден панер, трима са с контузии на гръбначния дирек, само че няма заплаха за животите им”, акцентира зам.-директорът на лечебното заведение, в което са настанени.

Отрицателен е резултатът от тестът за алкохол и опиати на военнослужещият, карал транспортното средство. Четирима от афганистанките жители и двамата българи остават за лекуване.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/04/катастрофа военни мигранти бта.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " />

От военната прокуратура в Сливен обясниха, че теренът, по който се е в движел тежкотоварният автомобил, бил доста неприятен.

Причините за злополуката се проверяват.

„ В хода на следствието ще проверим всички версии за случая. А те са вероятно отговорно държания от страна на лидера, техническа нередовност на автомобила и вероятно нападателно държание от страна на арестуваните афганистански жители. Но предстоят разпити и огледи, които ще открият сигурно повода за произшествието”, съобщи военно-окръжният прокурор на Военна прокуратура - Сливен Христо Тинев.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР