Двама водолази успяха да заснемат редки изображения на гигантска сепия

...
Двама водолази успяха да заснемат редки изображения на гигантска сепия
Коментари Харесай

Заснеха гигантска сепия

Двама водолази съумяха да снимат редки изображения на гигантска сепия с дължина 2,5 метра, плуваща край западния бряг на японския архипелаг, съобщи Агенция Франс Прес. Те описаха прекарването като " вълнуващо ".

Йосуке Танака и брачната половинка му Мики, инструктори по гмуркане в Тойука, западната префектура Хього, разбрали за находката от продавач на риболовни такъми, който забелязал гигантската сепия покрай повърхността в залива.

" И там беше гигантска сепия ", споделя Танака пред Агенция Франс Прес. " Нямаше пъргавите придвижвания на доста риби и морски същества ", добави той. " Пипалата и перките ѝ се движеха доста постепенно ".

Сепията изглеждала слаба и елементи от кожата ѝ като че ли се били отлепили от тялото, означи още Йосуке Танака. Размерът и големите ѝ очи бяха впечатляващи, сподели водолазът и показа, че си показва какъв брой мощна би трябвало да е сепията, с цел да нападна кит.

Известно е, че гигантските сепии се развиват във водите покрай Япония и от време на време са изхвърляни на брега, само че е доста рядко да бъдат следени по какъв начин плуват в морето, написа Българска телеграфна агенция.

" Беше вълнуващо. Мисля, че има няколко неща, които са по-редки " от тази панорама, сподели Танака. " Чувал съм, че не се знае доста за това творение... Ще се веселя, в случай че ни помогне да научим повече ", добави водолазът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР