Двама вицепремиери – Лазар Лазаров и Христо Алексиев, и още

...
Двама вицепремиери – Лазар Лазаров и Христо Алексиев, и още
Коментари Харесай

Двама вицепремиери и 11 министри участват в парламентарния контрол

Двама вицепремиери – Лазар Лазаров и Христо Алексиев, и още 11 министри ще дават отговор на въпроси на народни представители, съгласно програмата за постоянния парламентарен надзор. Преди това народните представители ще изслушат министрите на опазването на здравето и на районното развиване – Асен Меджидиев и Иван Шишков. 

По искане на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и „ Възраждане “ служебният здравен министър Асен Меджидиев ще дава отговор за оповестеното нарастване на трудовите хонорари в системата на опазването на здравето от предходното държавно управление.

ОТ Българска социалистическа партия пък чакат от служебния районен министър Иван Шишков да обясни в Народното събрание какъв е напредъкът на трансевропейския транспортен кулоар, който минава през България в сектора Видин-Кулата, както и за автомагистралите „ Хемус “ и „ Черно море “.

Служебният вицепремиер по обществените политики и отраслов министър Лазар Лазаров ще дава отговор на депутатски въпроси за преизчисляването на пенсиите и за броя на пенсионерите и хората с увреждания, които имат пенсии под прага на бедността, избран за 2023 година

Служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров ще даде детайлности за хакерските офанзиви към разнообразни български институции и за Съвета по киберсигурност.

В постоянния парламентарен надзор, с изключение на двамата вицепремиери, ще вземат участие още служебните министри Весела Лечева, Димитър Стоянов, Асен Меджидиев, Сашо Пенов, Велислав Минеков, Росица Карамфилова – Благова, Явор Гечев, Никола Стоянов, Росица Велкова.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР