Двама висши полицаи са преназначени в нова рокада на върха

...
Двама висши полицаи са преназначени в нова рокада на върха
Коментари Харесай

Бившият шеф на СДВР е с нов пост след рокади в МВР и Автомобилна администрация

Двама висши служители на реда са преназначени в нова рокада на върха на ИА " Автомобилна администрация " (към Министерството на транспорта) и Групово дело " Национална полиция " (към МВР).

Начело на някогашната ДАИ е назначен Борислав Муеров, който до момента беше зам.-директор на националната полиция. В известието на Министерство на вътрешните работи не се прецизира, че той отива на различен управителен пост, а че е " навършил пределна възраст за пенсиониране " (60 г.).

Муеров работи в системата на Министерство на вътрешните работи от 1991 година, като е минал през 5 и 7 районно управление (на МВР) на Столична дирекция на вътрешните работи, бил е шеф на отдел " Охранителна полиция " – Столична дирекция на вътрешните работи, както и шеф ОД Министерство на вътрешните работи Габрово. През май 2021 година за малко работи като зам-директор на Столична дирекция на вътрешните работи, а месец по-късно е преназначен за зам.-директор на Групово дело " Национална полиция ", по времето на Бойко Рашков.
Отстранен от поста си е Бойко Рановски, който оглавяваше автомобилната администрация по време на служебния кабинет на Гълъб Донев и в кабинета " Борисов 3 ".Рановски също идваше от структурите на Министерство на вътрешните работи - той е работил като чиновник на " Пътна полиция ", а до 2018 година е шеф на бранша в Групово дело " Национална полиция ".
Мотиви за отстраняването на Рановски и промяната му с Муеров не се оповестяват, само че министърът на превоза Георги Гвоздейков беше назначил цялостна инспекция на службата след последната тежка злополука с камион за скрап на. Оказа се, че камионът е бил с от дълго време изтекла годност на техническия обзор, което докара и до

На мястото на Борислав Муеров в Групово дело " Национална полиция " е назначен Калоян Милтенов.

Само до преди 2 месеца той беше шеф на Столична дирекция на вътрешните работи, само че самичък реши да подаде оставка " по персонални аргументи ".

Вътрешният министър Калин Стоянов го дефинира като " извънреден експерт и декларира, че е подготвен да " направи всичко допустимо " Милтенов да остане в екипа му.

В ресора му в ГДНП ще са Охранителна и Пътна полиция.

Калоян Милтенов работи в Министерство на вътрешните работи от 1999 година, бил е шеф на бранш „ Икономическа полиция “ в Първо районно управление (на МВР), шеф на бранш в отдел „ Противодействие на икономическата престъпност “ – Столична дирекция на вътрешните работи, заместник-началник, по-късно и шеф на Трето районно управление (на МВР) в София, шеф на Първо районно управление (на МВР) в София.

От 2019 година е назначен за шеф на ОДМВР - Ямбол, а година по-късно – за зам.-началник на отдел „ Икономическа полиция “ в ГДНП. От юни 2021 година до юни 2023 година е шеф на Столична дирекция на вътрешните работи. Награждаван е неведнъж за професионалната си работа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР