Двама въоръжени с огнестрелни оръжия убиха двама души и раниха

...
Двама въоръжени с огнестрелни оръжия убиха двама души и раниха
Коментари Харесай

Въоръжени убиха двама и раниха четирима в Централен Израел

Двама въоръжени с огнестрелни оръжия убиха двама души и раниха четирима при пукотевица в Хадера, Централен Израел, съобщи Асошиейтед прес.

Нападателите, чиято идентичност понастоящем към момента не е открита, бяха убити от служители на реда.

Израелската полиция съобщи, че става дума за " терористи " - термин, който тя употребява за нападатели араби, отбелязва АП.

Групировката " Ислямска страна " пое отговорност за нападението.

В изказване, оповестено рано тази заран в акаунта на групировката в Телеграм, джихадистите настояват, че при офанзивата са убити двама бойци и ранени 10.

По-рано представители на израелските сили за сигурност оповестиха, че двама въоръжени нападатели араби са разкрили огън и са умъртвили двама души в града, който се намира на към 50 км северно от Тел Авив. Нападателите са били премахнати.

Според израелската полиция и медици, представени от Асошиейтед прес, при стрелбата с автоматизирано оръжие с изключение на убитите има и четирима ранени, двама от тях - тежко. Това е второ нахлуване с жертви, осъществено от арабски нападатели, за по-малко от седем дни. Във вторник предходна седмица повлиян от " Ислямска страна " нападател намушка с нож и умъртви четирима души в Южен Израел, преди самият той да бъде погубен.

Сегашната офанзивата бе осъществена дни преди началото на едномесечния мюсюлмански пост Рамазан и в миг, когато в населено място в пустинята Негев се състои историческа двудневна среща на външните министри на Израел, Съединени американски щати, Египет, Бахрейн, Мароко и Обединените арабски емирства, в дневния ред на която значимо място заема тематиката за иранското нуклеарно съглашение.

След нападението израелският министър председател Нафтали Бенет дойде в Хадера. Израелският външен министър Яир Лапид осведоми за офанзивата сътрудниците си, които осъдиха нападението.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР