Двама украинци загинаха в самолетна катастрофа на само 20 километра

...
Двама украинци загинаха в самолетна катастрофа на само 20 километра
Коментари Харесай

Самолет се разби на 20-ина км от българската граница, двама украинци загинаха

Двама украинци починаха в самолетна злополука на единствено 20 километра от българската граница в Гърция, оповестяват локалните медии.

В петък в 12:37 часа от Александруполис дребният аероплан CT2K излетява в посока Букурещ. Малко по-късно дребният аероплан липсващ от радарите.

По същото време изхвърчал и различен аероплан от Александруполис. В 14:50 часа от него предават на кулата в София, че са изгубили образен контакт с първия аероплан. След кацането им в Румъния в 16:45 часа изясняват, че това е станало на към 80 северозападно от Алекандруполис и 20-ина преди българската граница.

Веднага била проведена издирвателна интервенция. Край планинското село Керасия било намерено едно от крилата на самолета. Спасителната акция била прекъсната с рухването на нощта поради проливния дъжд и неподходящите атмосферни условия в региона.

В събота издирването бе възобновено, боен хеликоптер локализира падналия аероплан, а след това в се присъединили и алпинисти, които по обяд откриха телата на двамата украинци.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР