Двама учени предполагат, че човешката душа е вид квантово поле,

...
Двама учени предполагат, че човешката душа е вид квантово поле,
Коментари Харесай

Човешката душа е вид квантово поле?

Двама учени допускат, че човешката душа е тип квантово поле, което взаимодейства единствено с избрани полета във физическата галактика, а не непосредствено с материята. Според откривателите, електромагнитните такива въздействат на душата и спомагат за основаването на мемоари и съзнание в плода или детето по време на прераждане. Полетата, които взаимодействат с това на душата, включват електромагнитни талази (това е следено в прекарвания покрай гибелта, при които се удостоверяват събития, които не биха могли да се видят през очите на индивида).
Едуард У. Камен от Технологичния институт на Джорджия и Роджър Д. Камен от държавния университет на Ферис издигат хипотезата, че защото електрическите и електромагнитните полета имат кванти, състоящи се от фотони, електрическите могат също да взаимодействат с по този начин нареченото „ душевно поле “.
Това взаимоотношение може да докара до прекачване на информация (нещо като работна памет) към душата посредством електрическите полета, генерирани от невронни ансамбли в човешкия мозък. Освен това, полето на душата може да повлияе на невроните на молекулярно равнище посредством взаимоотношения с електрически полета (включително и посредством механизма на цитоелектрично свързване). 
Възможността за битие на сфери оттатък физическата галактика в този момент се приема от доста космолози, които се причисляват към теорията за голям брой вселени.
Съществуването на мултивселената обаче не дава пояснение за това къде биха могли да живеят душите. Ключовият миг е, че може да съществуват други области отвън нашата Вселена.

Изследването на двамата еднофамилници сочи, че в случай че съществуват човешки души, те идват от друго царство и се връщат там, откакто тялото почине. В тази област нормалните закони на физиката може да не са използвани, само че може да има прилики с нашата физическа галактика. Въвежда се концепцията за „ квази-полета “, които са сходни на квантовите полета в нашата галактика, само че съществуват в региона на душата.
Тези квазиполета могат да са построени от частици без маса, сходно на метода, по който квантовите полета създават частици без маса като фотони във физическия свят.
Според двамата съавтори душата взаимодейства със характерни полета във Вселената, изключително с електромагнитни талази. Доказателство за това идва от прекарвания близки до гибелта (NDEs), при които индивидите оповестяват, че са видели събития, които не са могли да видят физически, само че тези събития се удостоверяват от други присъстващи. Изследователите допускат, че душата може да усеща и обработва електромагнитни талази, евентуално посредством взаимоотношения с фотони (светлинни частици), които въздействат на полето на душата. Това се съпоставя с метода, по който хората възприемат светлината посредством електроните в окото, само че по какъв начин душата обработва тази информация, с цел да реализира зрение, остава неразбираемо.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР