Двама участници от организирана престъпна група за трафик на хора

...
Двама участници от организирана престъпна група за трафик на хора
Коментари Харесай

Търговията с кръв: Осъдиха двама от участниците в групата, точили кръв срещу заплащане

Двама участници от проведена незаконна група за трафик на хора за лишаване на телесни тъкани - човешка кръв, са наказани по обвиняване на Окръжната прокуратура в Русе. Това оповестиха през днешния ден от прокуратурата.

Групата бе обезвредена при започване на октомври предходната година при акция на чиновници на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП).

От прокуратурата оповестиха, че става дума за четирима души - Н. Н. на 27 години, Р. Х. на 31 години, О. И. на 51 години и М. И. на 47 години. Те са работили в Русе от началото на 2019 година до 4 октомври предходната година. Целта на групата била да набира донори на човешка кръв, на които са обещавани парични суми за всяко от " кръводаряванията ".

Разследването открило повече от 20 души, които са направили над 80 " кръводарявания " против нелегално възнаграждение.

Пред съда двама от обвинените се признали за отговорни, като сключили съглашение с прокуратурата, утвърдено от съда. Така 47-годишната М. И. получила условна присъда от две години и осем месеца затвор с четири години изпитателен период. Н. Н. на 27 години е наказан на три години затвор с пет години изпитателен период.

Наказателното произвеждане по отношение на другите двама обвинени продължава.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР