Двама цивилни бяха убити в петък при минометна атака на

...
Двама цивилни бяха убити в петък при минометна атака на
Коментари Харесай

Петима убити при стрелба с миномет в Турция

Двама цивилни бяха убити в петък при минометна офанзива на кюрдски бойци на турска територия, заяви Анадолската организация, представена от Канал 3.бг.

``
реклама

Смъртта е настъпила, когато снаряд е блъснал къща в град Суруч, в съседство с Кобане в Сирия, който е под контрола на кюрдските милиции Отреди за отбрана на популацията (ОЗН).

Кобане беше мястото на огромна, траяла месеци, борба през 2017 и 2018 година от кюрдските сили за обновяване на контрола върху града, следен по това време от джихадистите от " Ислямска страна ".

Турция стартира военна атака в сряда против ОЗН, която смята за " терористично " продължение на кюрдските бунтовници в Турция.

Министърът на защитата Хулуси Акар съобщи, че до момента 342 " терористи " от ОЗН са били убити по време на интервенцията, оповестява Анадолската организация.

" Операцията върви по проект ", сподели той. " Ние сме извънредно деликатни, с цел да подсигуряваме, че няма да бъдат нанесени вреди на цивилни ".

Турските медии по-рано оповестиха, че двама публицисти са ранени при пукотевица от кюрдска страна в различен граничен град Нусайбин в провинция Мардин.

Кюрдските сили обстрелваха турските гранични градове през целия ден в четвъртък, при което бяха убити петима цивилни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР