Двама студенти и един курсант от ВВМУ Н. Й. Вапцаров“ ...

Двама студенти и един курсант от ВВМУ Н. Й. Вапцаров“

Студенти и курсант от Морско училище представиха България в Първия морски космически форум

Двама студенти и един курсант от ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ показаха България в Първия Питеев морски галактически конгрес (1st Pytheas Maritime Space Forum), оповестяват от образователното заведение.

Представителите от България, обучаеми в Морско учебно заведение, са студентите Димитър Димитров от II курс, компетентност „ Киберсигурност “, Павел Желев – магистър в компетентност „ Навигация “, и курсант основен старшина Георги Лолов от специализация „ Военноморски информационни и радиотехнически системи “.

Форумът се организира в Атина в дните от 15 до 17 юли. В него взеха присъединяване над 60 души от 6 страни.

Форумът е проведен от Isalos.net, със съдействието на Агенцията на Европейски Съюз за галактическа стратегия (European Union Agency for the Space Programme) и под егидата на гръцкото Министерство на морската и островната политика, гръцкото Министерство на цифровото ръководство, гръцката Камара на корабоплаването, гръцката Асоциация за отбрана на морската среда, гръцките производители и експортьори на морско съоръжение, WISTA Hellas и si-Cluster. Събитието е наименувано Питей, който е древногръцки странник, астроном и физик, живял през IV век прочие Хр. Негово дело е най-ранното изложение на Северно море.

През трите дни участниците имаха опцията да се срещнат с Космическата стратегия на Европейски Съюз и нейните системи „ Галилео “, EGNOS и „ Коперник “, и по какъв начин те въздействат върху трансформацията на корабоплаването. Проведоха се разнообразни диспути по тематики за потреблението на EUSPA към пътя за зелена морска стопанска система и значимостта на това. Представени бяха и изключителните приложения на EUSPA в интервенциите за търсене и избавяне на кораби и други плавателни съдове. По време на форума възпитаниците на Морско учебно заведение обмениха опит и познания с сътрудниците си от морски университети на Италия, Гърция, Финландия и Полшa.

Източник: moreto.net


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg