Двама служители в кол център са задържани във Варна по

...
Двама служители в кол център са задържани във Варна по
Коментари Харесай

Германия обвинява български служители в кол център за крупни измами

Двама чиновници в прът център са арестувани във Варна по искане на управляващите в Германия. За 28-годишните Никола Б. и Владимир Г. на 19 септември са издадени европейски заповеди за арест от Районния съд в Бамберг. В тях е посочено, че против българите се води наказателно произвеждане за присъединяване в проведена незаконна група за компютърни закононарушения, машинация и шикалкавене. Двамата работят в прът център с офиси в София и Варна, който се управлява от задгранични жители.

Според проверяващите Никола и Владимир се представяли с подправена идентичност по телефон и е-поща на многочислени клиенти в Германия. Убеждавали ги, че работят за няколко онлайн платформи за финансово вложение. С погрешни изказвания подвеждали своите клиенти да вложат обилни суми пари в разнообразни финансови принадлежности с обещания за високи облаги. Използвали манипулативен програмен продукт, с цел да заблудят клиентите си. Инвестиции не били правени, а подадените средствата, били превеждани по сметки на незаконната група.

Според немската прокуратура измамите, осъществени персонално от Никола от началото на 2019 година до края на 2020 година, са 40 за близо 329 хиляди евро. Владимир е упрекнат за 32 закононарушения, като направените депозити посредством схемата са в размер на 433 хиляди евро, както и за три опита за машинация в размер на общо 55хил. евро.

Според немския Наказателен кодекс оптималният размер на плануваното наказване за закононарушенията, в които са упрекнати българите, е 15 години „ отнемане от независимост “.

Варненският областен съд остави в зад решетките Никола и Владимир. Двамата обявиха, че не дават единодушие за непринудено предаване на немските управляващи и не се отхвърлиха от правилото на особеността – при екстрадиция да могат да бъдат разследвани единствено за закононарушенията, за които се търсят.

Варненският областен съд одобри, че изпратените документи дават отговор на законовите условия. В това произвеждане съдът се произнася само по мярката за неотклонение „ задържане под стража “. Делото, на което ще бъде решено дали да бъдат предадени на немските управляващи, би трябвало да бъде планувано в 7-дневен период от тяхното задържане.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР