Двама шведски футболни фена бяха убити в понеделник вечерта при

...
Двама шведски футболни фена бяха убити в понеделник вечерта при
Коментари Харесай

Двама убити футболни фена при стрелба в Брюксел

Двама шведски футболни фена бяха убити в понеделник вечерта при пукотевица покрай центъра на белгийската столица Брюксел. Това оповестява Politico, като цитира изказване на полицията.

Въоръженият мъж евентуално е член на " Ислямска страна ". Медиите излъчиха любителски видеоклипове, показващи мъж, който стреля няколко пъти покрай гара с огромно оръжие.

Шведският народен тим по футбол играе против Белгия на стадион Хейсел.

Полицията заяви, че е стреляно покрай Place Sainctelette и Boulevard du Neuvième de Ligne малко след 19:00 часа и на място незабавно са изпратени патрули.

Потвърдено е, че двама души са мъртви , сподели представителят на полицията в Брюксел Илзе ван де Кере, само че повече детайлности не са налични незабавно.

" Разследването продължава ", сподели тя.

" Ужасна пукотевица в Брюксел ", написа белгийският вътрешен министър Аналис Верлинден в X, добавяйки, че обвиненият стрелец е бил проследен от полицията.

Кметът на Брюксел Филип Клоуз сподели: " След стрелбата в Брюксел полицейските служби се активизират, с цел да подсигуряват сигурността в и към нашата столица " в съдействие с министерството на Верлинден.
 Белгия осъди 8 мъже за атентатите в Брюксел от 2016 година
Белгия осъди 8 мъже за атентатите в Брюксел от 2016 година

Развитие на проблема

Припомняме, че през юли съд в Брюксел упрекна осем мъже , че са отговорни за през 2016 година, при които починаха 32 души, а над 300 бяха ранени.

, който излежава доживотна присъда за ., също е измежду осемте наказани за закононарушенията в Брюксел.

Мохамед Абрини, прочут като " мъжа с шапката ", също беше приет за отговорен по делото.

Присъдите ще бъдат избрани в сходство с белгийското законодателство по време на втората фаза на процеса.

През март 2016 година две взривни устройства бяха задействани в залата за заминаващи на летище " Завентем " в Брюксел, а различен гърмеж бе осъществен във трен на метростанция " Маелбек " , ситуирана в квартала с европейските институции на столицата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР