Двама съобвиняеми на Тръмп искат от съдията да раздели делото за намеса в изборите в Джорджия и да проведе отделни процеси

...
Двама съобвиняеми на Тръмп в Джорджия, които поискаха бързи съдебни
Коментари Харесай

Двама съобвиняеми на Тръмп в Джорджия, които поискаха бързи съдебни процеси, поискаха от съдия в сряда официално да отдели делата им от обширното цялостно обвинение, ход, който ще подкопае опита на окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис да проведе един мащабен процес за всички 19 обвиняеми в дело за намеса в избори.

Бившият адвокат на кампанията на Тръмп Сидни Пауъл и подкрепящият Тръмп адвокат Кенет Чезебро поотделно поискаха от съдията, наблюдаващ делото, да „откъсне“ процесите им от другите обвиняеми. Ако бъде разрешено, това ще разруши делото и ще позволи на делата им да влязат в съдебен процес още през октомври.

Това са първите опити в съда на съобвиняемите на бившия президент Доналд Тръмп да разделят делото. Исканията, подадени в сряда, са част от все по-заплетените предсъдебни спорове между Тръмп, неговите 18 съобвиняеми и Уилис, който иска процесът срещу всички 19 обвиняеми да се проведе през октомври.

Пауъл и Чесебро, които и двамата отричат ​​неправомерни действия по случая, вече се позоваха на правото си на бърз процес, който трябва да започне преди началото на ноември според закона на Джорджия. Съдията от окръг Фултън Скот Макафи разпореди процесът срещу Чесебро да започне на 23 октомври. Искането на Пауъл предстои. Тръмп иска да забави нещата и се противопоставя на този график.

Адвокатите на Тръмп също казаха, че искат да отделят делото му от другите обвиняеми, но все още не са подали молба в съда.

В заявлението адвокатите на Пауъл също твърдят, че тя „не е представлявала президента Тръмп или кампанията на Тръмп“, свързана с изборите през 2020 г., тъй като никога не е имала „споразумение за годеж“ с нито един от двамата.

„Тя не се появява в пледоарии за Тръмп или за кампанията“, пишат адвокатите на Пауъл. „Тя не се появи в съдебни зали или изслушвания за Тръмп или кампанията. Тя нямаше контакт с повечето от предполагаемите си заговорници и рядко се съгласяваше с онези, които познаваше или с които разговаряше.

Въпреки тези твърдения, Тръмп публично обяви в средата на ноември 2020 г., че е „добавил“ Пауъл към своя „наистина страхотен екип“ от адвокати, работещи по изборите. Седмица по-късно – след като тя популяризира диви теории на конспирацията, че милиони гласове са били преобърнати като част от международна схема срещу Тръмп – кампанията на Тръмп я изхвърли от юридическия екип и каза, че „сама практикува право“.

В опит да дистанцира Пауъл от другите адвокати на Тръмп, обвинени по делото Джорджия, нейните адвокати посочиха, че тя е „поела по свой път“ след президентските избори през 2020 г. и че „много от нейните предполагаеми съзаклятници публично отбягваха и презираха г-жа Пауъл в началото през ноември 2020 г."

В заявлението адвокатите на Пауъл също похвалиха юридическата й кариера и ангажимента й към „почтеността“ и „върховенството на закона“. Те също така разшириха развенчаното твърдение на дясната страна, че нейният бивш клиент, пенсионираният генерал Майкъл Флин, е бил жертва на „обвинения, изцяло скалъпени срещу него от политизирано ФБР“.

Освен това в сряда адвокатите на Чесебро поискаха от съдията да принуди Уилис да „разкрие“ самоличността на 30-те необвинени съзаговорници, посочени в обвинителния акт. Чесебро, който беше архитектът на заговора за фалшивите избиратели на кампанията на Тръмп, каза, че има нужда от тези имена, за да помогне на защитата си.

По-рано този месец, след повдигането на обвинителния акт, CNN публикува доклад, идентифициращ много от необвинените съзаговорници въз основа на публична информация, която съответства на това, което беше в обвинителния акт.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР