Двама са задържани за тонове прах менте на известни маркиИззети

...
Двама са задържани за тонове прах менте на известни маркиИззети
Коментари Харесай

Двама са задържани за тонове прах менте на известни марки

Двама са арестувани за тонове прахуляк менте на известни марки
Иззети са близо 5000 л перилни препарати и към 4 тона прахуляк за пране при дейностите, осъществени от Отдел „ Икономическа полиция “ – Столична дирекция на вътрешните работи, столичното Пето районно управление (на МВР) и ОДМВР-Видин
В хода на полицейските дейности, осъществени предходната седмица,
в региона на бул. „ Ботевградско шосе “ в София чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи забелязали прекачване на кашони от товарен в лек автомобил. При инспекцията е открито, че в товарният автомобил транспортира огромно количество перилни препарати в кашони, без документи за генезис и за покупката им.
Последвали полицейски дейности, по време на които единият от водачите се опитал да даде рушвет
в размер на 1000 лв. на чиновници от Пето районно управление (на МВР) в опит да осуети инспекция на микробуса, а в него служителите на реда разкрили към 3500 литра течен перилен препарат – над 150 кашона, съдържащи
пластмасови туби с съдържимост 6 л, цялостни с течност
и с надпис на известна марка, както и 20 кашона с железни туби с друга съдържимост и с надпис „ зехтин “. В лекия автомобил също били открити 5 кашона с туби, цялостни с течност, за която няма нужните документи.
Следите отвели проверяващите към Видин, където на 2 август
в работата по случая се присъединили и криминалисти и стопански служители на реда от регионалната дирекция. При инспекция в парцела на 45-годишен видинчанин служителите на реда разкрили четири палета – всеки с по 80 десеткилограмови опаковки прахуляк за пране с надпис на известни марки. Палетите били натоварени в паркиран в двора товарен автомобил с видинска регистрация.
В различен товарен автомобил със софийски номер, паркиран на улицата пред парцела,
служителите на реда открили стекове с общо 2100 пластмасови бутилки – всяка една с съдържимост 200 мл, обозначени още веднъж с надпис на известна козметична марка. В изискванията на необходимост последвало претършуване в складово помещение,
наето от мъжа, където били открити още 288 пластмасови туби с съдържимост 5 литра
и 60 десеткилограмови пакета, етикирани с известни марки за перилни препарати. Стоката е конфискувана по надлежния ред.

Съвместната спецоперацията на Столична дирекция на вътрешните работи и Пето районно управление (на МВР) и ОДМВР – Видин докара до формиране на досъдебно произвеждане по член 304 а и член 172 б от Наказателен кодекс.
След отчет в Софийската градска прокуратура, 44-годишният мъж,
опитал се да подкупи чиновници, е с обвиняване и мярка „ задържане под стража “ за период до 72 часа, вторият е бил разпитан и освободен.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР