Двама са задържани при спецоперация на ГДБОП срещу наркоразпространението, съобщиха

...
Двама са задържани при спецоперация на ГДБОП срещу наркоразпространението, съобщиха
Коментари Харесай

Двама са тръшнати при акция на ГДБОП срещу наркоразпространението

Двама са арестувани при спецоперация на ГДБОП против наркоразпространението, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Специализираната полицейска интервенция е осъществена от чиновници на отдел „ Наркотици “ в Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ на 7 септември. Действията са подхванати след оперативна и издирвателна работа, при която са открити двама, за които има данни, че се занимават с разпространяване на наркотични субстанции. В хода на акцията, осъществена под наблюдението на Софийската градска прокуратура, мъжете – на 43 и на 40 години - са арестувани.



Процесуално-следствени дейности са осъществени на два адреса в столицата, населявани от арестуваните. В жилището на по-възрастния са открити количества марихуана, хероин и кокаин, както и към 35 000 лв., а два типа таблетки, представляващи амфетаминови производни, и малко количество марихуана – в жилището на другия. Първоначалните данни демонстрират, че конфискуваните количества са: към 2 кг марихуана; към 0,400 кг хероин (половин пресовка); към 0,100 кг кокаин; 1,5 кг таблетки. Назначени са експертизи за уточняване на количествата и типа на конфискуваните таблетки.

Образувано е досъдебно произвеждане по отношение на член 354А, алинея 1 от Наказателен кодекс и събраните материали са докладвани в Софийската градска прокуратура. С прокурорско разпореждане първичното 24-чосово задържане на двамата е удължено до 72 часа и те са привлечени в качеството на обвинени за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР