Двама руски войници са арестувани по подозрение, че са убили

...
Двама руски войници са арестувани по подозрение, че са убили
Коментари Харесай

Руски войници убиха деветчленно семейство в Украйна

Двама съветски бойци са задържани по съмнение, че са умъртвили семейство от девет души, в това число две дребни деца, в дома им в окупирания от Русия източен украински град Волноваха.


Руските медии оповестяват, че убийствата са осъществени предишния петък през нощта и че обвинените са употребявали картечници със заглушители, с цел да убият фамилията през нощта в съня им.

Това е първият прочут случай, в който Русия арестува свои лични бойци по съмнение в ликвидиране на украински цивилни, откогато нахлу през 2022 година, макар многочислените доказателства, събрани от самостоятелни групи за отбрана на правата на индивида, публицисти и Организация на обединените нации, които демонстрират, че съветските бойци редовно са правили военни закононарушения по време на нашествието си в Украйна.

Руските прокурори обявиха, че двамата арестувани бойци са от Далечния изток на Русия и че повода за убийствата наподобява са резултат от " вътрешен спор ".

Графични фотоси, публикувани в интернет, на следствията от убийствата демонстрират опръскани с кръв и простреляни тела в кревати, като някои от тях към момента са прегърнати.

Украински публични лица към този момент обявиха, че съгласно тях съветски бойци са умъртвили всички членове на семейство Капканец на 27 октомври, тъй като са отказали да им дадат къщата си. Украинското държавно управление съобщи в изказване, че също е почнало следствие на закононарушението.

Астра, самостоятелен съветски новинарски канал в Телеграм, цитира съседи на жертвите от Волноваха, които упрекват съветските бойци за убийствата./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР