Двама румънски туристи се изкъпаха в едно от Седемте рилски

...
Двама румънски туристи се изкъпаха в едно от Седемте рилски
Коментари Харесай

Издирват туристи, нагазили в Долното езеро в Рила и избягали

Двама румънски туристи се изкъпаха в едно от Седемте рилски езера. За случката е подаден сигнал още предходната седмица, качен е и клип в обществените мрежи.

Нарушителите се търсят от полицията и охранителите на Национален парк " Рила “. Те са били засечени в Долното езеро. Служители на парка са им наредили да излязат незабавно, потърсили им документи, с цел да им сформират акт за нарушаването. Румънските жители обаче отказали и отпрашили дружно с група техни сънародници, които били при езерата.

На място пристигнали и служители на реда от сектора в Сапарева баня, които след това подхванали дейности за определяне самоличността на румънците. Нарушението е документирано с видеоклип, изработен от охранител в Национален парк " Рила “, който се появи в обществената мрежа. На него обаче се вижда, че румънците, нагазили в езерото, са седем, а не двама, съобщи.

Влизането и въобще нагазването, миенето, прането в Седемте езера е неразрешено, глобата стартира от 500 и стига до 5 000 лв..

От Национален парк " Рила " оповестиха при започване на сезона, че контролът ще бъде засилен. Миналата година сърби се къпаха в едно от езерата, не бяха открити и не последва глоба. Цял фолклорен отбор от Дупница преди години влезе с костюмите в друго езеро, по този начин и не се разбра, дали и в този случай беше наложена глоба. Досега защитата на парка се оказва безпомощна да предотвратява такива произшествия, разясняват планинари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР