Двама румънски граждани са арестувани за отнемане на значителни суми

...
Двама румънски граждани са арестувани за отнемане на значителни суми
Коментари Харесай

Двама румънци са арестувани за кражби на значителни суми от пенсионери в Пловдив

Двама румънски жители са задържани за лишаване на обилни суми пари от пенсионери в Пловдив.

На 28 февруари 83 годишен мъж се прибирал към жилището си в Пловдив на бул. „ Никола Вапцаров “. Докато вървял, до него спрял автомобил, ръководен от Г.Д., на 26 година, румънски жител. Той попитал възрастния мъж по какъв начин може да стигне до София. Пострадалият му обяснил, при което румънският жител благодарил и декларирал, че за услугата желае да му направи подарък – позлатени тенджери и тигани. Предложил да ги качи до дома му, тъй като били тежки, а възрастният мъж се съгласил.

В жилището измамникът изискал пари, с цел да си наеме хотел. Възрастният мъж държал 5500 лв. в долап. Извадил плика с парите и като ги видял, румънецът му ги издърпал от ръцете. Пострадалият се уплашил и почнал да го моли да му остави пари за храна. Румънецът извадил от плика 1200 лв. и му ги дал, а останалите 4300 лева задържал за себе си. Румънецът поканил възрастният мъж отново да слезе с него до автомобила пред блока, с цел да му подари пакет с юрган и възглавница, след което си тръгнал. Веднага по-късно потърпевшият се обадил на собствен непосредствен и бил подаден сигнал в полицията. Вследствие на осъществените следствени-оперативни дейности измамникът е бил открит и арестуван от чиновници на Първо районно управление (на МВР) на МВР-Пловдив, а парите възобновени на потърпевшия.

Обвиняемият е бил арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. На 15 март 2023 година по искане на Районна прокуратура – Пловдив съдът е определил мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Пенсионерка по болест, на 62 години, също е била излъгана по схемата. Тя пуснала в дома си другиязадържан румънец, който съумял да открадне от дамата 8 380 лева Още на същия ден е бил заловен.

Подробности по случая бяха изнесени през днешния ден на взаимен брифинг на Районна прокуратура – Пловдив и ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. В него участваха Петър Петров - областен прокурор на Пловдив, гл. контрольор Асен Солаков, шеф на Първо районно управление (на МВР) и Мирослав Спасов, прокурор в Районна прокуратура – Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР