Двама протестиращи срещу климатичните промени бяха вкарани в затвора за

...
Двама протестиращи срещу климатичните промени бяха вкарани в затвора за
Коментари Харесай

Двама протестъри в Лондон влизат в затвора, защото са блокирали трафика

Двама протестиращи против климатичните промени бяха вкарани в пандиза за това, че са се качили на огромен пътен мост над река Темза в източната част на Лондон и са предизвикали големи забавяния на трафика, заяви „ Гардиън “.

40-годишният Морган Троуланд и 34-годишният Маркъс Декър са употребявали алпинистка екипировка, с цел да изкачат моста „ Кралица Елизабет II “ през октомври. Мостът беше затворен от 4:00 ч. сутринта на 17 октомври до 21:00 ч. на идващия ден, което докара до големи тапи, защото трафикът беше заставен да употребява околните тунели.

Съдия Шейн Колъри от Кралския съд в Саутенд осъди Троуланд на три години затвор, а Декър получи присъда от две години и седем месеца.

„ Трябва да бъдете осъдени за хаоса, който предизвикахте, с цел да възпрете други да ви подражават “, съобщи съдията.

Той сподели на двойката от протестната група „ Просто спрете петрола “: „ Вие вярвахте, че знаете по-добре от всички останали. С дейностите си доведохте до затварянето на този доста значим път за 40 часа “.

Двойката, която беше приета за отговорна по време на правосъден развой за причиняване на публично безпокойствие, е в ареста от 20 октомври. Полицията в Есекс заяви, че измежду засегнатите от задръстването е имало „ тежко бременна жена, която се е нуждаела от незабавна здравна помощ “. Друг човек е пропуснал погребението на най-хубавия си другар, с който са живели 35 години, а един бизнес е изгубил повече от 160 000 паунда (близо 200 000 долара) от приходите си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР