Двама представители на Съдебна охрана“ са пристигнали пред дома на

...
Двама представители на Съдебна охрана“ са пристигнали пред дома на
Коментари Харесай

Нинова проплака: Сутринта в 7,30 ч. дойдоха вкъщи от Съдебна охрана, искат ме насила

Двама представители на „ Съдебна защита “ са пристигнали пред дома на Корнелия Нинова тази заран в 7,30 ч. Това разгласи самата тя на брифинг в Народното събрание. Зад нея на събитието символно застана цялата парламентарна група.

Нинова разгласи, че от „ Съдебна защита “ са желали да я отведат наложително. Тя обаче не била у дома.

" Днес сутринта в 7,30 ч. в дома ми пристигнаха двама униформени от " Съдебна защита ". " Съдебна защита " по закон извършва наложително довеждане. Както знаете, прокуратурата се опита да се намеси във вътрешно-партийните каузи на Българска социалистическа партия. Отказахме да предадем документи от решения на нашите вътрешно-партийни органи, както и да се явим на разпит, на който да даваме пояснение по какъв начин и за какво сме дали своят вот вътре в партията по време на Национален съвет ", напомни Нинова.

Тя неколкократно изясни, че не знае дали случилото се има връзка с вчерашната среща на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " с основния прокурор Иван Гешев. На теза среща прехвърчаха искри сред двете страни.

" Вече викат на разпит преброителите в Националния съвет на Българска социалистическа партия. Вече ме принуждават за следващ път аз да връчвам призовки на членове на Българска социалистическа партия за разпит ", възропта Нинова. Не било правилно, че тя им шеф. " Така че няма да извърша и това напътствие - да връчвам призовки на членове на Националния съвет, които би трябвало да изясняват за какво Кирил Добрев не е позволен до съвещание на Националния съвет, на което, апропо, той присъстваше. Сезирали сме посланиците на европейските страни. Сезираме Инспектората на Висшия правосъден съвет за дейностите на този прокурор. Но желая да кажа и нещо друго. Вчера не получихме нито един логичен отговор: кои са политиците, които са получавали пари в чували от КТБ; има ли обвинителни актове, ще се стигне ли до внасяне в съд и до неоправдателни присъди за избраните от АДФИ и Сметна палата като измами строителство на тръбопровод в Перник, избраните като закононарушения изхарчени пари за ремонт на язовири, подадените от нас сигнали отпреди пет години за осъществени престъпления и обири. Нито един логичен отговор! Но прокуратурата е решила, че през това време би трябвало да се занимае с вътрешно-партийните въпроси на Българска социалистическа партия. Искаме да им кажем: няма да стане по този начин! Преживели сме доста опити за вътрешно-партийни преврати. И този няма да им се получи ", добави лидерката на Българска социалистическа партия.

По думите й всички тъжби, подадени от лицето Кирил Добрев, били разпределени на инцидентен принцип, само че попадали в ръцете на един и същи прокурор.

" Изводите оставям на вас ", изкоментира Корнелия Нинова.

След въпроси на " Флагман " кой е този прокурор и какво тъкмо са желали от нея от " Съдебна защита ", Нинова сподели: " Сутринта не са ме намерили, тъй като потеглих по-рано за Председателски съвет. Но аз съм обществена. Всеки ден съм тук, всеки ден съм пред вас. Нито се укривам. Да дойдат тук и да ме отведат. Няма проблем, не се укривам. Но просто през днешния ден не си бях у дома. Бях към този момент в Народното събрание. А що се отнася до прокурора, избирам да не споделям името му. Нека да не насочваме към личността му. Защото въпросът е кардинален. Ако една прокуратура стартира да урежда вътрешно-партийни въпроси, с оглед вътрешно-партийни преврати и с оглед преодоляване на една партия, с цел да бъде послушна - няма да стане по този начин. Само задавам въпрос дали днешното деяние на " Съдебна защита " има връзка с вчерашната ни среща с основния прокурор. "

На друго запитване на " Флагман " - дали Кирил Добрев е бил медиатор при номинирането на членовете на Висш съдебен съвет, излъчени от Българска социалистическа партия, които гласоподават " за " Гешев и са напълно със статуквото, Нинова отговори: " Не. Не мисля. Не. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР