Двама представители на инициативата Правосъдие за всеки - Пепи Кънчев

...
Двама представители на инициативата Правосъдие за всеки - Пепи Кънчев
Коментари Харесай

От Правосъдие за всеки обявиха издигането на Лозан Панов за грешка и се извиниха

Двама представители на самодейността " Правосъдие за всеки " - Пепи Кънчев и Емил Георгиев, дефинираха като неточност издигането на кандидатурата на Лозан Панов и се извиниха документално в интернет.

" Искам да се извиня на всички, които подведох с издигнатата от ИПВ кандидатура. Да, заблудих ви, за което ви апелирам да ми простите ", написа във Фейсбук профила си Кънчев.

" От тази акция научих следните истини: Разбрах, че в една Президентска акция е допустимо обликът за претендента и самия претендент изцяло да се разминават. Научих също, че не можеш да окажеш помощ на някой, който не търси помощта ти. Когато даваш непотърсен съвет, получаваш недостоен пестник ", прибавя той и продължава:

" Ще продължа с напъните си да изяснявам правосъдната промяна, да увещавам политиците, какъв брой тя е значима, гражданския напън за смяна в Конституцията и законите ще продължи. Надявам се в тази борба да останем дружно! "

Кънчев изяснява в поста си в обществената мрежа, че в началото всички от " Правосъдие за всеки " били впечатлени от борбите, които Панов " водеше във Висш съдебен съвет против чугунено статукво и за някаква промяна от вътрешната страна и вярвахме, че като държавен глава ще продължи да го прави ".

" Идеята беше претендентът и ИК да имаме ясни послания към хората и да бъдат в симфония. Предложихме да включим специалисти в региона на геополитиката, тематиката Северна Македония, защита и сигурност да приготвят претендента, както и ИК за медийните изяви по време на акцията. Преходът на говорене от арбитър на политик трябваше да стане доста бързо. Отговорът на нашето предложение от претендента беше, че той САМ ще дефинира посланията си, САМ ще избере кой да го съветва, САМ ще дефинира програмата си в акцията и визитите из страната, САМ ще дефинира кой член ИК в коя медия ще приказва в наложителен синхрон с неговите послания ", споделя Кънчев и добавя, че екипът е бил " учуден " от изявлението на Панов, в което той обвинил настоящия президент, че не е подкрепил парламентаризма и е следвало да организира диалози с ГЕРБ и Движение за права и свободи за сформиране на държавно управление.

По думите на Кънчев това е донесло отчаяние, само че и облекчение.



" Цялата акция, която видяхме беше напълно проведена, извършена и изговорена от самия претендент без присъединяване и помощта на ИК. Опитахме и не успяхме. Бяхме разполагаем до края все пак протичащо се. Вярвам в лоялността, стискахме зъби и премълчавахме, с цел да не навредим на акцията на претендента ", разкрива той.

В своя блог сходно изявление прави и Емил Георгиев, който показва, че е взел участие в инициативния комитет с убеждението, че се издига " потвърдил се във времето войник за правораздаване ".

" Проведената от Панов и екипа му акция ми сподели, че съм сбъркал ", акцентира Георгиев.

" Ще видите и други мнения, представящи ви обстоятелствата иначе. За мен е значимо да ви дам своето. Отчитам присъединяване си в това начинание като неточност, за която скърбя и се оправдавам. Каузата, стояща зад него, обаче си остава. Тя е по-голяма и по-важна от всевъзможни кандидатури, поради което и аз оставам с нея ", прибавя още той.

Темата разяснява и PR-ът на Лозан Панов Ивет Добромирова, която изрази мнение в своя профил във Фейсбук, че Лозан Панов имал безрезервна поддръжка само и единствено от членовете на ДСБ и частично от Зелено придвижване.

" Демократична България от своя страна и освен на равнище своите водачи, се съобщи като съпротива на Лозан Панов незабавно след първото му изявление, в което той дефинира Радев като " подправен воин ". Тогава против него застанаха и 90% от инициативния му комитет, отпред с всички от " Правосъдие за всеки ", написа Добромирова.

Тя показва, че пробвала да убеди Панов да не се кандидатира за президент, защото Румен Радев има висок рейтинг.

" Лозан Панов организира своя кръстоносен поход на истината, тъй като това е неговият кръст и той си го носи. Аз съм горда, че бях негов оръженосец ", приключва поста си PR-ът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР