Двама представители на беларуската опозиция бяха освободени от следствения изолатор

...
Двама представители на беларуската опозиция бяха освободени от следствения изолатор
Коментари Харесай

Двама представители на беларуската опозиция бяха пуснати под домашен арест

Двама представители на беларуската съпротива бяха освободени от следствения изолатор и сложени под домакински арест. Това става малко повече от една седмица след присъединяване им в изненадваща среща в център за авансово задържане сред беларуския президент Александър Лукашенко и някои от неговите съперници, арестувани преди и след президентските избори през август, провокирали невиждани митинги в страната.

Политическият консултант от американско-беларуски генезис Виталий Шкляров, задържан през юли в Беларус и упрекнат в подкрепяне на беларуската съпротива, беше подложен под домакински арест, заяви през днешния ден юристът му, представен от Франс прес.

Шкляров, упрекнат, че е помагал на беларуската съпротива да активизира протестиращия електорат, беше измежду участниците в тази среща, както и Виктор Бабарико - банкер, считан до ареста му през юни за основен противник на Лукашенко на изборите.

Лилия Власова, член на президиума на Координационния съвет на опозицията, също е била освободена от следствения изолатор и сложена под домакински арест, съобщи ТАСС, като се базира на новинарския уебсайт tut.by.

Мярката на Власова, която също взе участие във въпросната среща на беларуския президент с опозиционери на 10 октомври, е била изменена още в петък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР