Двама председатели на Народното събрание е конституционна екзотика.Това каза пред

...
Двама председатели на Народното събрание е конституционна екзотика.Това каза пред
Коментари Харесай

Проф. Киров: Двама председатели на НС е въпрос на джентълменско споразумение

Двама ръководители на Народното събрание е конституционна екзотика.

Това сподели пред bTV преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров във връзка патовата обстановка с избора на ръководител на Народното събрание.

На първото си съвещание 48-ото Народно събрание не съумя да избере първия измежду равни, което е невиждана обстановка в парламентарната история на страната. Кандидатите първо бяха четирима, а след това станаха петима, а най-вече гласове получиха Росен Желязков от ГЕРБ и Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “.

„ Демократична България “ предложи ръководителите да се сменят на ротационен принцип, а водачът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че са склонни да го одобряват.

ГЕРБ ще поддържа предлагането на Демократична България за ротационно председателство на Народно събрание
Проф. Киров изясни, че няма по какъв начин да бъдат определени двама ръководители на Народното събрание, а става въпрос за джентълменско съглашение.

„ Трябва да се схванат кой ще бъде определен – Минчев или Желязков, за какъв брой време ще бъде определен, след което той поема уговорката, това е джентълменско съглашение, да подаде оставка, с цел да бъде определен идващият “, изясни професорът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР