Двама полицаи, мъж и жена, са отстранени от работа след

...
Двама полицаи, мъж и жена, са отстранени от работа след
Коментари Харесай

Двама полицаи станали свидетели на катастрофата на Околовръстното

Двама служители на реда, мъж и жена, са отстранени от работа след злополуката на Околовръстното шосе в София, при която почина френски жител. Това разгласи на брифинг вътрешният министър Иван Демерджиев. Той разясни, че по думите на дирекция „ Вътрешна сигурност ” единият от тях се „ държи безочливо ”. Демерджиев изясни, че е имало данни, че полицейската кола се е движила наоколо до злополуката.

„ От събраните доказателства се оказа, че полицейски автомобил се е движил по маршрута, по който се е движило въпросното „ Порше “. Този полицейски автомобил най-вероятно е спирал по маршрута, той е станал очевидец и возещите се в него двама служители на реда на самата злополука. Но вместо да изпълнят служебните си отговорности, те са създали нещо друго “, заяви Демерджиев, като не даде повече детайлности, защото тече следствие.

По думите му тази информация неотложно е била докладвана на прокуратурата.

Наблюдаващият прокурор е бил осведомен с дейностите на служителите на реда. 

Предложено от Вътрешна сигурност е било двамата служители на реда да бъдат арестувани неотложно за 24 часа, да се вземат телефоните и данните от телефоните и да се подхващат неотложни дейности. Наблюдаващият прокурор обаче не е разрешил това и е поел надзор върху следствието, стана ясно още от думите на Демерджиев.

„ След като наблюдаващият прокурор се срещна с материалите, той не разреши на чиновниците да извършат тези дейности, пое надзор върху въпросното следствие и ни предизвести, че не би трябвало да огласяваме данни, с цел да не пречим на следствието “, изясни Демерджиев.

Той отхвърли да са прикривани служители на реда - „ Дирекция „ Вътрешна сигурност ” откри тези обстоятелства и условия и беше формирано второ досъдебно произвеждане за техните дейности и бездействия ”, добави Демерджиев.

Служителите са били отстранени от служба още тогава, отнети са им персоналните карти, персоналният знак и служебното оръжие. 

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР