Двама подсъдими, на възраст съответно 21-годишен и 30-годишен, бяха признати

...
Двама подсъдими, на възраст съответно 21-годишен и 30-годишен, бяха признати
Коментари Харесай

По 6 месеца условно за двама мъже ограбили друг във Варна

Двама подсъдими, на възраст надлежно 21-годишен и 30-годишен, бяха приети за отговорни по обвиняване в осъществен в съучастничество обир над мъж вечерта на 25 юни предходната година. За похищението по член 198, алинея 1 от Наказателния кодекс, по силата на реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение, всеки от подсъдимите получи наказване от 6 месеца отнемане от независимост, осъществяването на което бе отсрочено с изпитателен период от три години.

Престъплението е осъществено малко преди среднощ на посочената дата. Двамата подсъдими били в игрална зала във Варна, когато набелязали консумиращ алкохол клиент на казиното и решили да го оберат след излизането му. Те го наблюдавали до дома му, като пред входа на блока единият го попитал за часа, а другият се промъкнал зад тила му и го блъснал с пестник по врата, при което потърпевшият се олюлял. Възползвайки се от обстановката, подсъдимите измъкнали чантичката от врата му и бързо се отдалечили. Сред отнетото при грабежа били шофьорска брошура, персонални документи и карти, два мобилни телефона, секретни ключове и парична сума от 650 лева Още същата нощ причинителите на грабежа били арестувани с част от непознатите движимости.

Двамата подсъдими са неосъждани до момента. Причинените от действието вреди са възобновени на потърпевшия. Двамата следва да заплатят по равно и направените разходи по делото.

Съдебният акт е финален.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР